CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 19:29)

Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer än till ca 40 grader eftersom en himla massa näringsämnen dör vid varmare temperaturer. Det kan vara vissa vitaminer som är värmekänsliga exvis och enzymer. Enzymer gör bl a så att vi tar upp näringsämnen bättre.
Dock så lever inte enzymer. Men visst sjunker innehållet av nyttigheter. Dock är ketchup nyttigare per gram än tomater (något speciellt ämne).
CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 18:40)

Om man ställer groddarna ljust efter några dagar så bildar de klorofyll med hjälp av ljuset och även A-vitamin (betakaroten). Tror klorofyll är nyttigt.
Alltså är inte alla E-nummer dåliga

Säger inte att du påstår de, men de som har hysteri över att det är ett E-nummer på innehållsförteckningen måste tänka om lite och inte helt lyssna på de som sprider helt ogrundade fakta. (OffT dårå)