|
Levande MAT, Nästan allt nyttigt dör vid 46,4 grader |
|
|
|
09-12-2009, 01:24
|
Medlem
Antal inlägg: 55
Medlem sedan: 15-07-2009
Medlem nr: 24 830

|
Vad skulle det innebära om alla gick över till levande mat?
|
|
|
|
|
 |
Svar
|
09-12-2009, 22:55
|

Medlem
Antal inlägg: 1 197
Medlem sedan: 02-01-2005
Medlem nr: 4 816

|
CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 19:29)  Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer än till ca 40 grader eftersom en himla massa näringsämnen dör vid varmare temperaturer. Det kan vara vissa vitaminer som är värmekänsliga exvis och enzymer. Enzymer gör bl a så att vi tar upp näringsämnen bättre. Dock så lever inte enzymer. Men visst sjunker innehållet av nyttigheter. Dock är ketchup nyttigare per gram än tomater (något speciellt ämne). CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 18:40)  Om man ställer groddarna ljust efter några dagar så bildar de klorofyll med hjälp av ljuset och även A-vitamin (betakaroten). Tror klorofyll är nyttigt. Alltså är inte alla E-nummer dåliga  Säger inte att du påstår de, men de som har hysteri över att det är ett E-nummer på innehållsförteckningen måste tänka om lite och inte helt lyssna på de som sprider helt ogrundade fakta. (OffT dårå)
--------------------
[reklam] Hej [/reklam]
|
|
|
|
|
10-12-2009, 10:43
|

Medlem
Antal inlägg: 3 562
Medlem sedan: 20-06-2007
Medlem nr: 11 124

|
CITAT (Tobb @ 09-12-2009, 22:55)  Dock så lever inte enzymer. Men visst sjunker innehållet av nyttigheter..... Kalla det vad du vill, men när de inte upphettas kan de fungera och utföra sina uppgifter. Annars - om de upphettas - denatureras de och kan inte utföra någonting. Vissa vitaminer dör /förstörs vid upphettning, exvis vitamin C - det är vetenskap. Sedan tror jag inte att nå´n här på odla vet vilka enzymer rå föda innehåller och vad de gör för verkan i vår kropp. Det där med att enzymerna skulle bryta ner exvis en morot till sörja om de har matsmältningsegenskaper tror jag inte ett dugg på, i så fall skulle vi också brytas ner till en sörja av våra egna enzymer. Det är ju först vid sönderdelning av födan som aktiviteten börjar. Sedan kanske enzymerna i moroten har olika verkan när den finns i moroten jämfört med när den finns i människan.
Redigerat av ängsvädd: 10-12-2009, 10:57
--------------------
MVH Mimmi zon 2-3
|
|
|
|
|
10-12-2009, 10:57
|

Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296

|
CITAT (ängsvädd @ 10-12-2009, 10:43)  Kalla det vad du vill, men när de inte upphettas kan de fungera och utföra sina uppgifter. Annars - om de upphettas - denatureras de och kan inte utföra någonting.
Vissa vitaminer dör /förstörs vid upphettning, exvis vitamin C - det är vetenskap.
Sedan tror jag inte att nå´n här på odla vet vilka enzymer rå föda innehåller och vad de gör för verkan i vår kropp. Det där med att enzymerna skulle bryta ner exvis en morot till sörja om de har matsmältningsegenskaper tror jag inte ett dugg på, i så fall skulle vi också brytas ner till en sörja av våra egna enzymer. Det är ju först vid sönderdelning av födan som aktiviteten börjar. Anledningen till att våra matsmältningsenzymer inte bryter ner våran kropp är att tarmen ser till att dom håller sig där dom skall vara. Om jag minns rätt så ligger det ett slem över tarmluddet som sköter det. Det är samma med magsäcken och saltsyran där, blir det skada på slemmet får man magsår. Du la till det här: "Sedan kanske enzymerna i moroten har olika verkan när den finns i moroten jämfört med när den finns i människan." Rent flum tyvärr. Varje enskilt enzym verkar bara i en enda process.
Redigerat av Gossen Ruda: 10-12-2009, 11:00
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|
|
|
|
Inlägg i den här tråden
legion6 Levande MAT 09-12-2009, 01:24 *Stintan* Man skulle antagligen få bra kondition :innocent: 09-12-2009, 01:35 legion6 Man skulle antagligen få bra kondition :innocent:
... 09-12-2009, 01:41 Nauti Nu innebär det ju inte att alla nyttigheter förstö... 09-12-2009, 06:19 Gossen Ruda Äta myror?
Visst, kittlar dödsskönt i kistan. :lo... 09-12-2009, 08:03 ängsvädd En himla massa energi skulle sparas i och med att ... 09-12-2009, 11:24 Nauti Fast frågan är hur man då skulle sköta desinfektio... 09-12-2009, 11:32 KRT Vad skulle det innebära om alla gick över till lev... 09-12-2009, 11:34 Nauti Hur menar du? Att man ska låta bli att tillaga mat... 09-12-2009, 11:41 ängsvädd Det finns ju människor som lever på rå mat - det f... 09-12-2009, 11:38 KRT Det finns ju människor som lever på rå mat - det f... 09-12-2009, 11:47  Nauti Det är faktiskt en mycket intressant grund-frågest... 09-12-2009, 11:56 ängsvädd Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os... 09-12-2009, 11:59 Nauti Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os... 09-12-2009, 13:32 *Stintan* Nej bönor ska man inte äta råa och dessutom smakar... 09-12-2009, 12:23 Tobb Men när man äter raw food, ingår det cerealier i k... 09-12-2009, 12:47 ängsvädd Du menar flingor? Ingen aning. Jag äter det iaf: c... 09-12-2009, 12:49 Tobb Alla sorters spannmålsprodukter tänkte jag på :)
... 09-12-2009, 12:53 ängsvädd Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa e... 09-12-2009, 12:54 Nauti Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa e... 09-12-2009, 13:40  *Stintan* Jag gjorde hummus på gröna ärtor förra veckan, det... 09-12-2009, 14:02   Nauti Ja var dom får tag på alla dom solbelysta kantarel... 09-12-2009, 14:27    Tobb Att solbelysa groddarna eller algerna kan ju bli e... 09-12-2009, 16:37 ängsvädd Tack för info. Även gröna bönor, s k haricots vert... 09-12-2009, 13:43 Anki på Öland Tycker dessutom det låter ganska äckligt...... då ... 09-12-2009, 14:17 ängsvädd Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda... 09-12-2009, 15:00 Nauti Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda... 09-12-2009, 18:34  *Stintan* Kall mat? Varför skulle den behöva vara kall? Bruk... 09-12-2009, 19:28 Rose Endast äta kall mat? Nej tack. 09-12-2009, 15:28 *Stintan* Endast äta kall mat? Nej tack.
Nej då fick man no... 09-12-2009, 16:05 KURT Endast äta kall mat? Nej tack.
Nej du har nog mi... 09-12-2009, 16:14  Tobb Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ... 09-12-2009, 16:47  Rose Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ... 09-12-2009, 19:25 Gossen Ruda För en sann övertygad eller fanatiker är allt möjl... 09-12-2009, 16:08 ängsvädd Jag tror de som äter levande föda värmer upp maten... 09-12-2009, 16:20 ängsvädd Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s... 09-12-2009, 18:40 Nauti Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s... 09-12-2009, 18:57 flaxss jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o... 09-12-2009, 18:57 Nauti jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o... 09-12-2009, 19:07  flaxss Att du mår bra redan innebär väl inte att du inte ... 09-12-2009, 20:16 Ralf Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?... 09-12-2009, 19:12 Nauti Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?... 09-12-2009, 19:39  *Stintan* HÖHÖ, ja så måste det vara. Växter lever ju inte.
... 09-12-2009, 20:10   ängsvädd ------
Varför kallas det levande föda när det är r... 09-12-2009, 20:13  flaxss Men är inte 40°C ganska varmt?
det beror nog på p... 09-12-2009, 20:19 ängsvädd Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer... 09-12-2009, 19:29 *Stintan* Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk... 09-12-2009, 19:32 Rose Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk... 09-12-2009, 19:33 ängsvädd RE: Levande MAT 09-12-2009, 19:33 ängsvädd Varma drycker som kaffe och te har jag inte skippa... 09-12-2009, 20:07 Gossen Ruda Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige... 09-12-2009, 20:10 Nauti Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige... 10-12-2009, 08:55  Ralf I de flesta affärer finns det en avdelning med fru... 10-12-2009, 09:08   Anki på Öland Mat som kommer hit med flygplan.... knappast närpr... 10-12-2009, 16:18    Nauti Precis, just vad jag menade, den ynka biten som är... 10-12-2009, 16:25 Aqvakul begreppsförvirringen är betydande...
http://eanie... 09-12-2009, 20:17 *Stintan* Fast uppenbarligen får vi i oss tillräckligt med n... 09-12-2009, 20:18 Gossen Ruda "- I råvarorna finns levande enzymer som har ... 09-12-2009, 20:22 ängsvädd Men du kanske känner till att det finns en massa o... 09-12-2009, 20:24 ängsvädd Ett exempel på ett enzym som förstörs vid upphettn... 09-12-2009, 20:30 Jan Lindgren Hej!
Snälla, lite vetenskap ibland!
Lavar ... 09-12-2009, 21:00 ängsvädd Men alltså, vi tar inte upp enzymerna från växtern... 09-12-2009, 21:06 Gossen Ruda Snälla Ängsvädd, kroppen tillverkar för det allra ... 09-12-2009, 21:41 Anki på Öland Kan se för mig hur hela Stockholms befolkning drar... 09-12-2009, 21:48 Rose Det går att göra affärsidé av det mesta. Allting g... 09-12-2009, 21:52 ängsvädd Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o... 09-12-2009, 21:54 Gossen Ruda Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o... 09-12-2009, 22:11  Biggan_ Tro inte, skaffa dig kunskap och det gör man inte ... 09-12-2009, 23:35   Gossen Ruda Precis! Enligt den här länken skaffar man sej ... 10-12-2009, 07:54 pejori Kan se framför mej hur alla talg och solrosbollar ... 09-12-2009, 21:54 Hej igen Hela mänskligheten skulle varit död för länge seda... 09-12-2009, 22:02 ängsvädd Det är iaf ingen i den här tråden som har sagt någ... 09-12-2009, 22:07 ängsvädd Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år.... 09-12-2009, 22:32 Markus_H Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år.... 09-12-2009, 22:40   Nauti Anledningen till att våra matsmältningsenzymer int... 10-12-2009, 11:01    Gossen Ruda Är det omöjligt att en liknande funktion finns inu... 10-12-2009, 11:06     Nauti Det finns knappast någon anledning till att exempe... 10-12-2009, 11:10 Markus_H Du tänker på lykopen i tomater. Lykopen aktiveras ... 09-12-2009, 22:58 Tobb ...därför äter jag brosk... :sweatingbullets: 09-12-2009, 23:37 Biggan_ ...därför äter jag brosk... :sweatingbullets:
Då ... 09-12-2009, 23:45  Tobb Då är du lik Anna Anka! :giggle:
SKulle kansk... 10-12-2009, 12:11 legion6 Det kan inte ligga många hjärnceller mellan tungan... 10-12-2009, 01:58 Elisabeth-Västkustkolonisten Tex om jag påstår att ca;4 miljoner tyskar dricker... 10-12-2009, 09:26 Jan Lindgren Hej!
Vår art har alltid haft tillgång till eld... 10-12-2009, 09:14 Gossen Ruda Nauti, fattar du inte det orimliga i hela grejen? ... 10-12-2009, 09:49 Gossen Ruda Visst finns det många olika processer i en morot, ... 10-12-2009, 11:18 Nauti Visst finns det många olika processer i en morot, ... 10-12-2009, 11:26  flaxss Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o... 10-12-2009, 11:58  *Stintan* Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o... 10-12-2009, 12:52   Nauti Jamen är det inte det de allra flesta av oss redan... 10-12-2009, 13:25 Gossen Ruda Jag äter givetvis också "levande" mat, ä... 10-12-2009, 12:06 *Stintan* Tja nu har jag aldrig varit någon särskilt stor re... 10-12-2009, 13:55 Markus_H Jag läste lite om enzymet amylas som vi har i munh... 10-12-2009, 17:06 Gossen Ruda Råbiff med ett rått ägg, kan det räknas till levan... 10-12-2009, 17:07 legion6 Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris e... 15-12-2009, 01:47 Gossen Ruda Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris e... 15-12-2009, 07:45  *Stintan* Nej, det var ganska lågt.
:rotfl: 15-12-2009, 07:53
2 sidor
1 2 >
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|