|
Levande MAT, Nästan allt nyttigt dör vid 46,4 grader |
|
|
|
09-12-2009, 01:24
|
Medlem
Antal inlägg: 55
Medlem sedan: 15-07-2009
Medlem nr: 24 830

|
Vad skulle det innebära om alla gick över till levande mat?
|
|
|
|
|
 |
Svar
|
15-12-2009, 01:47
|
Medlem
Antal inlägg: 55
Medlem sedan: 15-07-2009
Medlem nr: 24 830

|
Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris eller kokroppar så trodde jag att det nyttiga hade en skyddskåpa som stod emot värme.Jag trodde att om man stoppar ner ett finger i vatten som är 50grader så klarar man det men om vattnet är 90grader då tar man upp fingret väldigt snabbt o detta skulle bero på att vattenmolekylerna slår,rör sig så snabbt att de mekaniskt skadar allt i sin väg utom- mat!?För mat kan skydda sig mot allt.Nu vet jag att värmen slår ut allt som kommer i dess väg.Tycker oxå att bränt kött inte får en fin färg,vem fan kom på det,det har ju samma färg som avföring eller är detta en högre insikt!!??
|
|
|
|
|
15-12-2009, 07:45
|

Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296

|
CITAT (legion6 @ 15-12-2009, 01:47)  Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris eller kokroppar så trodde jag att det nyttiga hade en skyddskåpa som stod emot värme.Jag trodde att om man stoppar ner ett finger i vatten som är 50grader så klarar man det men om vattnet är 90grader då tar man upp fingret väldigt snabbt o detta skulle bero på att vattenmolekylerna slår,rör sig så snabbt att de mekaniskt skadar allt i sin väg utom- mat!?För mat kan skydda sig mot allt.Nu vet jag att värmen slår ut allt som kommer i dess väg.Tycker oxå att bränt kött inte får en fin färg,vem fan kom på det,det har ju samma färg som avföring eller är detta en högre insikt!!?? Nej, det var ganska lågt.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|
|
|
|
Inlägg i den här tråden
legion6 Levande MAT 09-12-2009, 01:24 *Stintan* Man skulle antagligen få bra kondition :innocent: 09-12-2009, 01:35 legion6 Man skulle antagligen få bra kondition :innocent:
... 09-12-2009, 01:41 Nauti Nu innebär det ju inte att alla nyttigheter förstö... 09-12-2009, 06:19 Gossen Ruda Äta myror?
Visst, kittlar dödsskönt i kistan. :lo... 09-12-2009, 08:03 ängsvädd En himla massa energi skulle sparas i och med att ... 09-12-2009, 11:24 Nauti Fast frågan är hur man då skulle sköta desinfektio... 09-12-2009, 11:32 KRT Vad skulle det innebära om alla gick över till lev... 09-12-2009, 11:34 Nauti Hur menar du? Att man ska låta bli att tillaga mat... 09-12-2009, 11:41 ängsvädd Det finns ju människor som lever på rå mat - det f... 09-12-2009, 11:38 KRT Det finns ju människor som lever på rå mat - det f... 09-12-2009, 11:47  Nauti Det är faktiskt en mycket intressant grund-frågest... 09-12-2009, 11:56 ängsvädd Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os... 09-12-2009, 11:59 Nauti Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os... 09-12-2009, 13:32 *Stintan* Nej bönor ska man inte äta råa och dessutom smakar... 09-12-2009, 12:23 Tobb Men när man äter raw food, ingår det cerealier i k... 09-12-2009, 12:47 ängsvädd Du menar flingor? Ingen aning. Jag äter det iaf: c... 09-12-2009, 12:49 Tobb Alla sorters spannmålsprodukter tänkte jag på :)
... 09-12-2009, 12:53 ängsvädd Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa e... 09-12-2009, 12:54 Nauti Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa e... 09-12-2009, 13:40  *Stintan* Jag gjorde hummus på gröna ärtor förra veckan, det... 09-12-2009, 14:02   Nauti Ja var dom får tag på alla dom solbelysta kantarel... 09-12-2009, 14:27    Tobb Att solbelysa groddarna eller algerna kan ju bli e... 09-12-2009, 16:37 ängsvädd Tack för info. Även gröna bönor, s k haricots vert... 09-12-2009, 13:43 Anki på Öland Tycker dessutom det låter ganska äckligt...... då ... 09-12-2009, 14:17 ängsvädd Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda... 09-12-2009, 15:00 Nauti Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda... 09-12-2009, 18:34  *Stintan* Kall mat? Varför skulle den behöva vara kall? Bruk... 09-12-2009, 19:28 Rose Endast äta kall mat? Nej tack. 09-12-2009, 15:28 *Stintan* Endast äta kall mat? Nej tack.
Nej då fick man no... 09-12-2009, 16:05 KURT Endast äta kall mat? Nej tack.
Nej du har nog mi... 09-12-2009, 16:14  Tobb Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ... 09-12-2009, 16:47  Rose Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ... 09-12-2009, 19:25 Gossen Ruda För en sann övertygad eller fanatiker är allt möjl... 09-12-2009, 16:08 ängsvädd Jag tror de som äter levande föda värmer upp maten... 09-12-2009, 16:20 ängsvädd Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s... 09-12-2009, 18:40 Nauti Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s... 09-12-2009, 18:57 flaxss jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o... 09-12-2009, 18:57 Nauti jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o... 09-12-2009, 19:07  flaxss Att du mår bra redan innebär väl inte att du inte ... 09-12-2009, 20:16 Ralf Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?... 09-12-2009, 19:12 Nauti Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?... 09-12-2009, 19:39  *Stintan* HÖHÖ, ja så måste det vara. Växter lever ju inte.
... 09-12-2009, 20:10   ängsvädd ------
Varför kallas det levande föda när det är r... 09-12-2009, 20:13  flaxss Men är inte 40°C ganska varmt?
det beror nog på p... 09-12-2009, 20:19 ängsvädd Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer... 09-12-2009, 19:29 *Stintan* Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk... 09-12-2009, 19:32 Rose Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk... 09-12-2009, 19:33 ängsvädd RE: Levande MAT 09-12-2009, 19:33 ängsvädd Varma drycker som kaffe och te har jag inte skippa... 09-12-2009, 20:07 Gossen Ruda Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige... 09-12-2009, 20:10 Nauti Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige... 10-12-2009, 08:55  Ralf I de flesta affärer finns det en avdelning med fru... 10-12-2009, 09:08   Anki på Öland Mat som kommer hit med flygplan.... knappast närpr... 10-12-2009, 16:18    Nauti Precis, just vad jag menade, den ynka biten som är... 10-12-2009, 16:25 Aqvakul begreppsförvirringen är betydande...
http://eanie... 09-12-2009, 20:17 *Stintan* Fast uppenbarligen får vi i oss tillräckligt med n... 09-12-2009, 20:18 Gossen Ruda "- I råvarorna finns levande enzymer som har ... 09-12-2009, 20:22 ängsvädd Men du kanske känner till att det finns en massa o... 09-12-2009, 20:24 ängsvädd Ett exempel på ett enzym som förstörs vid upphettn... 09-12-2009, 20:30 Jan Lindgren Hej!
Snälla, lite vetenskap ibland!
Lavar ... 09-12-2009, 21:00 ängsvädd Men alltså, vi tar inte upp enzymerna från växtern... 09-12-2009, 21:06 Gossen Ruda Snälla Ängsvädd, kroppen tillverkar för det allra ... 09-12-2009, 21:41 Anki på Öland Kan se för mig hur hela Stockholms befolkning drar... 09-12-2009, 21:48 Rose Det går att göra affärsidé av det mesta. Allting g... 09-12-2009, 21:52 ängsvädd Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o... 09-12-2009, 21:54 Gossen Ruda Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o... 09-12-2009, 22:11  Biggan_ Tro inte, skaffa dig kunskap och det gör man inte ... 09-12-2009, 23:35   Gossen Ruda Precis! Enligt den här länken skaffar man sej ... 10-12-2009, 07:54 pejori Kan se framför mej hur alla talg och solrosbollar ... 09-12-2009, 21:54 Hej igen Hela mänskligheten skulle varit död för länge seda... 09-12-2009, 22:02 ängsvädd Det är iaf ingen i den här tråden som har sagt någ... 09-12-2009, 22:07 ängsvädd Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år.... 09-12-2009, 22:32 Markus_H Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år.... 09-12-2009, 22:40 Tobb Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer... 09-12-2009, 22:55 ängsvädd Dock så lever inte enzymer. Men visst sjunker inne... 10-12-2009, 10:43  Gossen Ruda Kalla det vad du vill, men när de inte upphettas k... 10-12-2009, 10:57   Nauti Anledningen till att våra matsmältningsenzymer int... 10-12-2009, 11:01    Gossen Ruda Är det omöjligt att en liknande funktion finns inu... 10-12-2009, 11:06     Nauti Det finns knappast någon anledning till att exempe... 10-12-2009, 11:10 Markus_H Du tänker på lykopen i tomater. Lykopen aktiveras ... 09-12-2009, 22:58 Tobb ...därför äter jag brosk... :sweatingbullets: 09-12-2009, 23:37 Biggan_ ...därför äter jag brosk... :sweatingbullets:
Då ... 09-12-2009, 23:45  Tobb Då är du lik Anna Anka! :giggle:
SKulle kansk... 10-12-2009, 12:11 legion6 Det kan inte ligga många hjärnceller mellan tungan... 10-12-2009, 01:58 Elisabeth-Västkustkolonisten Tex om jag påstår att ca;4 miljoner tyskar dricker... 10-12-2009, 09:26 Jan Lindgren Hej!
Vår art har alltid haft tillgång till eld... 10-12-2009, 09:14 Gossen Ruda Nauti, fattar du inte det orimliga i hela grejen? ... 10-12-2009, 09:49 Gossen Ruda Visst finns det många olika processer i en morot, ... 10-12-2009, 11:18 Nauti Visst finns det många olika processer i en morot, ... 10-12-2009, 11:26  flaxss Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o... 10-12-2009, 11:58  *Stintan* Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o... 10-12-2009, 12:52   Nauti Jamen är det inte det de allra flesta av oss redan... 10-12-2009, 13:25 Gossen Ruda Jag äter givetvis också "levande" mat, ä... 10-12-2009, 12:06 *Stintan* Tja nu har jag aldrig varit någon särskilt stor re... 10-12-2009, 13:55 Markus_H Jag läste lite om enzymet amylas som vi har i munh... 10-12-2009, 17:06 Gossen Ruda Råbiff med ett rått ägg, kan det räknas till levan... 10-12-2009, 17:07  *Stintan* Nej, det var ganska lågt.
:rotfl: 15-12-2009, 07:53
2 sidor
1 2 >
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|