Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bakintresserade
          elvisjö
          Inlägg 16-12-2009, 08:37
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          Jag bakar mer än genomsnittet och försöker att förbättra min bakteknik, i dag så hittade denna intressanta sida som heter
          /http://simonsbrod.se
          läs särskilt "den svenska modellen"

          Bakintresset började när vi skaffade stuga med vedeldad bakugn, eller var det tvärtom?
          Har än så länge bara bakat tunnbröd.




          Bifogade fil(er)
          Bifogad fil  nya_k_ket_3_h_st_2007.JPG ( 120.34k ) Antal nedladdningar: 33
           
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          elvisjö
          Inlägg 16-12-2009, 13:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 131
          Medlem sedan:
          03-10-2007
          Medlem nr: 12 710



          Nää Kurt man kan inte bara blanda ihop.

          Min kommentar och mina kunskaper grundas på Jan Hedh´s kunskaper i ämnet
          För den som inte känner till Jan Hedh kan läsa om honom i bif, länk
          http://svenska.yle.fi/matochfritid/matartikel.php?id=2414

           
          Citera
          KURT
          Inlägg 16-12-2009, 13:35
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (elvisjö @ 16-12-2009, 14:05) *
          Nää Kurt man kan inte bara blanda ihop.

          Min kommentar och mina kunskaper grundas på Jan Hedh´s kunskaper i ämnet
          För den som inte känner till Jan Hedh kan läsa om honom i bif, länk
          http://svenska.yle.fi/matochfritid/matartikel.php?id=2414


          Om man skall göra bröd professionellt i stora mängder så bör man göra ett fast bröd som man arbetar ordentligt. Men man får precis lika porösa och glutenrika bröd om man gör en riktigt lös deg som inte arbetas alls, i och med att degen är så rinnande så bildas glutentråpdarna i av sig själva i den flytande degen:


          http://www.nytimes.com/2006/11/08/dining/081mrex.html
          http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU
          http://germanfood.about.com/od/bread/ss/no...ds-compared.htm


          Camilla Plum visar båda alternativen i del 1 av "Bollar av stål":

          http://www.dr.dk/DR2/CamillaPlum/boller+af+staal/index.htm

          Och Martin visar också det:

          http://paindemartin.blogspot.com/2009/06/a...n-kastrull.html
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 19:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon