Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Nyärskäk, Vad äter ni på nyårsafton?
          skogstroll
          Inlägg 28-12-2009, 09:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          Själv vet jag inte än smile.gif men hoppas på lite tips!


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          smuleborg
          Inlägg 28-12-2009, 22:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Först: Champagne

          Sedan:
          Hem-gravad lax
          Nånting med kalvlägg
          Kaffe med liten bit mörk choklad

          Har aldrig gravat lax förut, men tänkte sätta igång imorgon. Det blir förmodligen typ socker/salt/ingefära/citrus.
          Enkelt serverad i tjockare skivor, rostat bröd, hemgjord (traditionell) sås eller någon vinegrette (har inte bestämt närmare), något grönt.
          Ett gott alcacevin eller veteöl.

          Kalvlägg, dvs långkok. Stjälkselleri, fänkål, lök och vitt vin. Salt. Kanske lite vitpeppar eller någonting annat.
          Tillbehör: Kantareller (ett berg av knaper-smör-stekta, en aning charlottenlök och pyttlite salt). Puré på palsternacka (och lite mjölig potatis, salt). Bönor. Och vad det nu blir.
          Här känns valet av dryck svårare. Alcace möjligen. Får fundera.

          Och så då kaffe med en bit mörk choklad. Kanske öppnar vi konjaken vi haft oöppnad i skåpet 5-6 år.

          Vid tolvslaget skålar vi i enkelt bubbel. Smaklökarna är ju ändå förstörda.





          CITAT (Monarda @ 28-12-2009, 22:16) *
          Jag har nyss lagt ner en 2 kilos laxsida i matkällaren på gravning och på nyårsafton halstrar vi den i öppna spisen. Till det en smarrig potatisgratäng och några glas Chevalier de Malte. Jättegott! Och vi äter samma sak vareviga nyårafton. happy.gif


          Kan man få receptet på den gravade laxen, ja själva gravningen smile.gif


          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          skogstroll   Nyärskäk   28-12-2009, 09:47
          netaave   Börjar med tilltugg till drinken, då brer jag pepp...   28-12-2009, 12:37
          Inga från Närke   Börjar med tilltugg till drinken, då brer jag pepp...   29-12-2009, 18:01
          Anma   Vi tänkte bjuda grannarna på en gammal vardagsklas...   28-12-2009, 12:54
          netaave   Vi tänkte bjuda grannarna på en gammal vardagsklas...   28-12-2009, 13:03
          Anma   Vi tänkte bjuda grannarna på en gammal vardagsklas...   30-12-2009, 20:47
          Christina i Taxinge~   Herrejissemej, plötsligt slog det mig, imorgon är ...   30-12-2009, 20:50
          Bettis   *smask!* .....och bara nyttigheter i den, med ...   30-12-2009, 20:51
          Anma   *smask!* .....och bara nyttigheter i den, med ...   31-12-2009, 17:26
          Motti   Bauget (skivad) med getost (Chevre) rostad i ugn r...   28-12-2009, 21:50
          hattstugan   Rimmad lax med potatis och limesås!! Några...   28-12-2009, 22:10
          Monarda   Jag har nyss lagt ner en 2 kilos laxsida i matkäll...   28-12-2009, 22:16
          PeterDeleter   Tycker lax är överreklamerat såsom fiskare jag är ...   28-12-2009, 22:25
          Motti   Skulle jag bjuda på lax skulle det bli viltfångad ...   28-12-2009, 22:29
          Monarda   Kan man få receptet på den gravade laxen, ja själv...   29-12-2009, 17:20
          PeterDeleter   Motti----> Gös är en fisk som alla nästan kan...   28-12-2009, 22:57
          Uggi   Motti----> Gös är en fisk som alla nästan kan...   29-12-2009, 10:18
          Anma   ååh Gös, om man bara hade en i frysen... Men här ä...   28-12-2009, 23:01
          Eva i Skåne   Jag skulle vilja ha tag i ett sånt där jättekrabb-...   28-12-2009, 23:13
          Monaxe   Jag skulle vilja ha tag i ett sånt där jättekrabb-...   28-12-2009, 23:38
          Bettis   I år är det "bara" gubben och jag, det s...   29-12-2009, 08:11
          netaave   I år är det "bara" gubben och jag, det s...   29-12-2009, 16:34
          skogstroll   jag drog upp en femkilos gös härom sommaren, det v...   29-12-2009, 10:20
          Motti   Gös är nog bland den godaste fisk man kan äta...   29-12-2009, 14:42
          skogstroll   slurrp ja jag gjorde en förträfflig anrättning med...   29-12-2009, 14:47
          160kvm stort hus   Vi kör same procedure as always, haha. Först cha...   29-12-2009, 14:48
          Bettis   Vi kör same procedure as always, haha. Sen blir...   29-12-2009, 18:21
          netaave   Går det inte lika bra med tomtebloss :g: tänk på...   29-12-2009, 22:18
          skogstroll   nu tror jag att jag har funderat ut gratinerad kra...   29-12-2009, 16:47
          herkules   jag tänker mig ingen förrätt men huvudrätten komme...   29-12-2009, 17:29
          zissi   Knytkalas är toppen tycker jag. Lammsteken står v...   29-12-2009, 17:58
          sqrulan   Här står min dotter för menyn innan hon åker till ...   31-12-2009, 14:20
          zissi   Här luktar hela huset vitlök, franska örter, troco...   31-12-2009, 16:27
          skogstroll   jahapp då står bubblet i kylen, sen blir det lite ...   31-12-2009, 16:28
          Aqvakul   jahapp då står bubblet i kylen, sen blir det lite ...   31-12-2009, 16:42
          Christina i Taxinge~   Men vet du vad......det gör du helt rätt i!...   31-12-2009, 17:47
          skogstroll   Men vet du vad......det gör du helt rätt i!...   31-12-2009, 19:06
          Aqvakul   Nu får gästerna snart komma, innan jag avlider av ...   31-12-2009, 19:01
          4:an   Här blev det fylld avocado..fylld med cremefraich,...   31-12-2009, 19:22
          Peztis   Och vi åt helstekt oxfilé med murkelsås och jordsä...   31-12-2009, 19:39
          Alba   Vi har ätit ris med fläskfile i ugn med bacon, äp...   31-12-2009, 22:04
          ninnisky   vi har ätit marinerad lammfile - marinerad i egna ...   31-12-2009, 22:23
          Anma   Okej, min man ch jag tyckte att förrätten var så d...   01-01-2010, 02:06
          netaave   Okej, min man ch jag tyckte att förrätten var så d...   01-01-2010, 23:41
          Anma   Kan jag få receptet på kaffepannacottan? Det var P...   01-01-2010, 23:58
          netaave   Det var Paolo Robertos recept. Pannacotta Tack...   02-01-2010, 14:23
          ingrid fuxwall   Det fanns planer på lite av varje men eftersom str...   01-01-2010, 18:48
          Biggan_   Det fanns planer på lite av varje men eftersom str...   01-01-2010, 18:55
          Aqvakul   Det blev gratinerade grönmusslor, oxfilé med cogna...   01-01-2010, 19:03
          skogstroll   Det blev gratinerade grönmusslor, oxfilé med cogna...   02-01-2010, 14:26
          Aqvakul   :crazy: var bor du?? jag kommer ... slurrrppp Uppä...   02-01-2010, 14:40
          Motti   Va detta inte lite gårdagens ? :rolleyes: Gott nyt...   02-01-2010, 00:03
          Anma   Va detta inte lite gårdagens ? :rolleyes: Gott nyt...   02-01-2010, 00:05
          vitavargen   Snart är det kinesiska nyåret och jag tänker fira ...   27-02-2010, 18:37
          netaave   Snart är det kinesiska nyåret och jag tänker fira ...   27-02-2010, 19:11
          Huggorm   Snart är det kinesiska nyåret och jag tänker fira ...   27-02-2010, 19:57
          vitavargen   Har inte det varit redan? Det brukar ju vara i bör...   27-02-2010, 20:28
          Överbölingen   Snart är det nyår igen. Vi har just haft ett nyår....   27-02-2010, 19:30
          sqrulan   Jag fattar ingenting men "skorven" lät k...   27-02-2010, 19:46


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 14:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon