CITAT (Gossen Ruda @ 14-01-2010, 17:08)

Kan skeptikern, jag alltså, få reda på vad som är så fantastiskt med mjölksyrningen? Om det skulle påverka matspjälkningen positivt så undrar jag varför inte naturen fixat det i våra magar sen årmiljoner? Den vanliga orsaken till att man påstår att viss mat är så nyttig är oftast att ingen skulle äta den annars. Surströmming t.ex.
Har hört detta om mjöksyrade grönsaker:
* Främjar bakteriefloran i magen/tarmen
* Förbättrar matsmältningen
* Äter man mjölksyrade grönsaker regelbundet ger det ett så bra skydd för kroppen att det innebär ett alternativ till vaccinationer!
* Mjölksyrningsprocessen höjer näringsvärdet i grönsakerna avsevärt, vilket gör att kroppen kan tillgodogöra sig vitaminer och mineraler i betydligt högre grad.
Tänk på förr i världen när man verkligen behövde hushålla med maten och se till så man hade tillräckligt under vintern; då konserverade man ju maten på lite olika sätt, och tex mjölksyrandet bevarade ju grönsakerna samtidigt som det höjde näringsvärdet i dem.