CITAT (Tulipanaros @ 14-02-2010, 19:56)

Jag tycker att den är jättegod; precis som med persilja gillar jag att den inte är så starkt krusig. Runåbergs skriver: "Den godaste grönkålen med lite svagt syrlig smak. Stammen blir 50-60 cm hög och bär en stor mängd ljusare gröna , spröda, vågkrusiga blad. Pentland Brig var mycket nära att försvinna för några år sedan, men räddas av en liten engelsk fröfirma."
Liknar den Mizuna eller Pak choi i smaken? Jag undrar därför att jag inte tycker dessa är så goda som vanlig grönkål. Smaken är ju olika. Mizuna blev jag väldigt besviken över eftersom den utmålats som så god. Provade också en sorts grönkål som heter Red Russian 2008 men jag tyckte den vanliga krusiga grönkålen var godare. Jag har så lite plats så jag kan inte odla flera sorter men blev nyfiken eftersom de krusiga är så jobbiga att skölja.