Jo, jag tror förra årets usla väder spelade in ganska mycket... Dock undrar jag om de där italienska sorterna verkligen är det bästa valet i ett svenskt klimat? Tycker att det rimligen borde finnas andra gamla sorter som klarar av lite småruggigt nordligt väder bättre än italienarna, några gamla nordiska eller baltiska, eller ryska kanske? Vad odlade man för 200 år sedan här, förutom bondbönor då?
Vad säger ni förresten om det där med förodling? Har hört både positivt och negativt om det, där det negativa ska vara att de blir så klena att topparna ändå skadas så fort de kommer ut. Har funderat på en kompromiss, nämligen förgroning i krukor på balkongen ett par tre veckor innan det skulle gå att direktså. Jorden borde ju bli varmare då, och man kan passa med fiberduk om det blir frost. Vad tror ni?
Bakteriekulturen borde finnas, det är ett gammalt trädgårdsland och även om det är ett tag sen sist borde det tidigare ha odlats baljväxter där... hoppas jag!
|