Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > File Wellington, någon som har recept ?
          Motti
          Inlägg 13-03-2010, 17:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          Har letat i timmar nu efter recept på File Wellington finns ingen stanns vad jag kan se mitt har jag slarvat bort,tänkte höra om någon här har det rolleyes.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Platinum
          Inlägg 13-03-2010, 17:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Söte på matklubben.se där jag är medlem och där finns olika typer av recept, de recepten som är på oxfilé är avsedd för skivad filé men jag hittade ett för hel ägfilé som säkert kan göras även på ox- eller fläskfilé. Väljer du att använda detta recept så registrera dig gärna på matklubben och sänd ett tack till fyran4 som bidragit med receptet.


          800 g älgfilé
          Salt
          Peppar
          300 g champinjoner
          4 st schalottenlökar
          700-800 g smördeg
          1 uppvispat ägg

          Putsa fri filén fri från senor. salta och peppra, bryn den ochlåt den kallna.
          Om filén är tjock kan du baka den i ugnenpå 170grader i 10 min och sedan kyla den.
          Hacka löken och svampen i små bitar och bryn tills svampen blir torr.
          Kavla utsmördegen så at den räcker runt köttet. Lägg på köttet och täck filén med svampmassan. Lägg smördegen runt om, pensla med ägg i skarven. Du kan även täcka översidan med dekorationsremsor av smördegen och pensla allt innan du bakar den i ugnen.

          Baka på 200 grader i 10 min och sänk sedan värmen till 120grader och grädda ytterliggare i 10 min.
          Om du har en digitaltermometer kan du ha skapelsen i ugnen tills den är 60 grader i centrum.

          Tranchera upp köttet i 3 centimeters tjocka skivor och servera till exempel med lätt blancherade grönskaer, klyftpotatis och madeirasås.



          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 18:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon