lax är den som är rosa med tydliga vita ränder i. det är den vanligaste fisken i sushi. om man äter på ett sushiställe så kan det finnas tonfisk som också är röd, men isåfall bara en bit för det är en dyr fisk. men den biten är fastare i köttet och mer mörkröd. vita fiskar kan det vara oxå men det vet jag inte vad det är för fisk, bläckfisk vet jag de har ibland, den e glansig och ännu fastare i köttet sen använder de scampi och det ska man helst oxå undvika för de hugger ner mangrove-fält i asien för att odla dem och det bidrar till att kuststräckorna är sämre skyddade för tex tsumnamis
i salladsrullarna brukar det oxå ofta vara en bit lax.
Jag älskar sushi, både köpt och hemmalagad, dock tycker jag de i kyldisken är rätt så tråkiga och torra. men får man inte tag på annan så får den oxå duga. jösses vad jag blev sugen på sushi!
men eg är de flesta fiskarna som ingår inte så jättebra att äta....
|