Sill-sushi Buffé nr 10 2003, sid 6
Ingredienser Portioner: 4pers/10 pers buffé
400-500 g mandelpotatis 4-5 matjessillfiléer (1 burk à 570 g) 1 msk grovkornig senap (t ex skånsk) 1 msk dijonsenap 1 msk risvinäger (eller annan mild, ljus vinäger) 1/2 msk olivolja 1/2 msk wasabipaste (japansk "pepparrot) eller 1 msk riven färsk pepparrot salt nymalen svartpeppar
Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här 1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av. 2. Låt sillfiléerna rinna av. Klappa dem torra med hushållspapper. Skär filéerna på längden i 4–5 strimlor. 3. Mosa potatisen grovt med en gaffel. 4. Blanda senap, vinäger, olivolja och wasabi/ pepparrot. Rör ner i potatismoset. Salta och peppra efter smak. 5. Täck en sushimatta (maki-su) eller en bit smörgåspapper med plastfolie. 6. Lägg 4 msk potatismos på plastfolien. Plat-ta ut moset till en 15 cm lång och 8 cm bred sträng. 7. Lägg på 4 sillstrimlor. Rulla ihop mos och sill så hårt som möjligt till en rulle som är 2–3 cm i diameter. Kanterna på moset ska gå omlott. Gör resten av rullarna på samma sätt. Det blir totalt 4–5 rullar. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter. 8. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm tjocka. Lägg upp på skärbräda eller fat. Servera med t ex wasabi, gräslök, soja, inlagd ingefära och senap. FÖR ALLA? Sill-sushi innehåller inte gluten, mjölk eller ägg.
--------------------
Har du också ett stort monster under sängen?  zon 1
|