Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Invasion i trädgården!
          Mi70
          Inlägg 01-08-2004, 00:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 521
          Medlem sedan:
          17-07-2003
          Medlem nr: 1 914







          Fast en ganska trevlig sådan! Det snår av små plantor som jag gissade var zuccini som grott från en kastad sådan grönsak i komposten, som jag brett ut i rabatten, visar sig nu vara just det! Och den kastar sig iväg i enorma revor och de första små frukterna börjar just visa sig, den ligger några steg före min medvetet odlade! smile.gif

          Men den börjar bli väl stor, och blommorna får snällt maka på sig i rabatten, under den enorma bladmassan döljer sig både vallmo och rosenstav i två färger, jag hoppas de överlever även om de inte ser så glada ut just nu......... unsure.gif wink.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Regna
          Inlägg 01-08-2004, 14:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          10-05-2004
          Medlem nr: 3 562



          Oj vilka fina buskar. Ät upp blommorna till zucchini och squash medan de fortfarande är saftiga och fina, innan det blir riktiga grönsaker baktill och blomman vissnar ner. smile.gif Grönsakerna går att köpa i affären, de skördade blommorna gör det inte (tyvärr).

          Fiori di zucca är bland det godare man kan äta, och en säsongsdelikatess. Ta bort pistiller och ståndare. Fyll blomman med ströbröd och stekt köttfärs eller ansjovis, panera med mjöl och fritera. Eller doppa i frityrsmet och fritera den ofylld. Eller ångkoka den och servera till ris eller pasta med en liten klick smör eller god olivolja, hyvla över parmesan. Eller hacka blommorna och blanda med olja och parmesan, som pastasås eller direkt i en krämig risotto. Doften och färgen är oemotståndliga.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-06-2025, 02:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon