CITAT (Markus_H @ 18-07-2010, 18:19)

Nja, sanningen är att "limmat" kött är tillåtet eftersom man i den skinka du beskriver pressar ihop kött med bindemedel. Det "köttklister" som diskuterades i EU var trombin, ett naturligt enzym som vi har i kroppen som är verksamt vid sårläkning då sidorna läker ihop. Med trombin skulle man i princip kunna foga ihop köttfärs till nya filéer på nytt eftersom det skulle sättas samman på cellnivå och inte bli lika synligt som trumlat/ pressat kött. Trombin fick nej som tillsatts men att sälja pressat kött är tillåtet, behöver nog inte ens stå på förpackningen?
Jag kanske förklarade dåligt. Visst är skinkan limmad, men den säljs inte som skinkstek t.ex.
Limmat kött finns bara i rökta/kokta skinkor/nötkött/hästkött plus ev ngn mer = sk påläggskött.
Du hittar ingenstans en limmad rostbiff el fransyska .... de ska vara äkta helt kött ...
inte hoplimmade/hoppressade bitar.
Redigerat av netha: 18-07-2010, 17:34