Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Är det inte förbjudet ..., att sälja limmat kött?
          Snöflinga
          Inlägg 18-07-2010, 16:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 999
          Medlem sedan:
          01-08-2004
          Medlem nr: 4 203




          Mannen i huset handlade idag en bit rökt skinka på COOP. Halvmånformig och det syntes helt klart att det var ihoplimmat kött. Dessutom smakade den gummistövel sick.gif Den åkte ner i soppåsen illa kvickt.

          Nu vet jag inte riktigt säkert men har för mig att det råder förbud på att sälja sådant kött. Men det kanske inte träder i kraft före ett visst datum g.gif Någon som vet ?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netha
          Inlägg 18-07-2010, 17:04
          Länk hit: #2


          Gäster






          Kött = rent obehandlat ... t.ex fransyska, rostbiff, högrev mm.

          Rökt och kokt skinka m.fl pålägg är limmade/tumlade.
          Jag kan på Coop köpa äkta rökt skinka, men då är den inte i runda korvar.

          Som jag förstått så limmas pålägget ihop med någon sorts bindväv ... ev var det gelatin.

          Jag köper aldrig charkvaror som innehåller bindväv. Köper heller aldrig skinka eller annat pålägg i runda skivor eller halvmånar.

          Frågan ang limmat kött var väl uppe i EU om jag minns rätt, men det blev nej, ingen ville sälja sådant.
          Där handlade det om att man av kött"slamsor" kunde göra fina köttbitar ... tex rostbiff ...
          det skulle tydligen inte synas någon skillnad på helt och limmat = kunden skulle luras.

          Redigerat av netha: 18-07-2010, 17:07
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 18-07-2010, 17:19
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (netha @ 18-07-2010, 18:04) *
          Kött = rent obehandlat ... t.ex fransyska, rostbiff, högrev mm.

          Rökt och kokt skinka m.fl pålägg är limmade/tumlade.
          Jag kan på Coop köpa äkta rökt skinka, men då är den inte i runda korvar.

          Som jag förstått så limmas pålägget ihop med någon sorts bindväv ... ev var det gelatin.

          Jag köper aldrig charkvaror som innehåller bindväv. Köper heller aldrig skinka eller annat pålägg i runda skivor eller halvmånar.

          Frågan ang limmat kött var väl uppe i EU om jag minns rätt, men det blev nej, ingen ville sälja sådant.
          Där handlade det om att man av kött"slamsor" kunde göra fina köttbitar ... tex rostbiff ...
          det skulle tydligen inte synas någon skillnad på helt och limmat = kunden skulle luras.

          Nja, sanningen är att "limmat" kött är tillåtet eftersom man i den skinka du beskriver pressar ihop kött med bindemedel. Det "köttklister" som diskuterades i EU var trombin, ett naturligt enzym som vi har i kroppen som är verksamt vid sårläkning då sidorna läker ihop. Med trombin skulle man i princip kunna foga ihop köttfärs till nya filéer på nytt eftersom det skulle sättas samman på cellnivå och inte bli lika synligt som trumlat/ pressat kött. Trombin fick nej som tillsatts men att sälja pressat kött är tillåtet, behöver nog inte ens stå på förpackningen?


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          netha
          Inlägg 18-07-2010, 17:33
          Länk hit: #4


          Gäster






          CITAT (Markus_H @ 18-07-2010, 18:19) *
          Nja, sanningen är att "limmat" kött är tillåtet eftersom man i den skinka du beskriver pressar ihop kött med bindemedel. Det "köttklister" som diskuterades i EU var trombin, ett naturligt enzym som vi har i kroppen som är verksamt vid sårläkning då sidorna läker ihop. Med trombin skulle man i princip kunna foga ihop köttfärs till nya filéer på nytt eftersom det skulle sättas samman på cellnivå och inte bli lika synligt som trumlat/ pressat kött. Trombin fick nej som tillsatts men att sälja pressat kött är tillåtet, behöver nog inte ens stå på förpackningen?

          Jag kanske förklarade dåligt. Visst är skinkan limmad, men den säljs inte som skinkstek t.ex.
          Limmat kött finns bara i rökta/kokta skinkor/nötkött/hästkött plus ev ngn mer = sk påläggskött.

          Du hittar ingenstans en limmad rostbiff el fransyska .... de ska vara äkta helt kött ...
          inte hoplimmade/hoppressade bitar.

          Redigerat av netha: 18-07-2010, 17:34
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Snöflinga   Är det inte förbjudet ...   18-07-2010, 16:20
          netha   Rökt och kokt skinka är så gott som till 99% hopli...   18-07-2010, 16:30
          Snöflinga   Nu blev jag förvirrad :unsure: Du skriver att 9...   18-07-2010, 16:57
          netha   Nja, sanningen är att "limmat" kött är t...   18-07-2010, 17:33
          Markus_H   Jag kanske förklarade dåligt. Visst är skinkan li...   18-07-2010, 17:45
          netha   Kassler är limmat med, även om det inte syns lika ...   18-07-2010, 17:52
          Snöflinga   Jaha ... lite klokare blev jag väl ... tack för de...   18-07-2010, 20:51
          netha   Jaha ... lite klokare blev jag väl ... tack för de...   18-07-2010, 20:57
          Markus_H   Jaha ... lite klokare blev jag väl ... tack för de...   18-07-2010, 22:01
          Motti   Finns ju så kallat "skinksnitzel"djupfry...   18-07-2010, 22:06
          bergvallmo   Blir illamående när jag läser denna tråd. Vill så ...   20-07-2010, 06:58
          Red Top   Mig veterligt är kassler inte limmad. Det finns li...   20-07-2010, 08:00
          Claes Sörmland   Det behövs inget "lim" för att få kött a...   20-07-2010, 20:47
          Snöflinga   Jag gillar Ica Maxis vinmarinerade kassler :roll...   20-07-2010, 21:38
          Markus_H   Jag gillar Ica Maxis vinmarinerade kassler :roll...   20-07-2010, 21:58
          *Stintan*   Kassler är ju också onaturligt rund i formen, en s...   20-07-2010, 22:21
          Snöflinga   När jag tillagar en stek så binder jag alltid opp ...   20-07-2010, 22:09
          mamamaggan   Har slutat köpa bacon eftersom det innehåller så m...   21-07-2010, 08:39
          Monica M zon 4   Kassler är väl inte limmad!? Ryggraden ser ut ...   22-07-2010, 06:58


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 19:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon