Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Är det inte förbjudet ..., att sälja limmat kött?
          Snöflinga
          Inlägg 18-07-2010, 16:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 999
          Medlem sedan:
          01-08-2004
          Medlem nr: 4 203




          Mannen i huset handlade idag en bit rökt skinka på COOP. Halvmånformig och det syntes helt klart att det var ihoplimmat kött. Dessutom smakade den gummistövel sick.gif Den åkte ner i soppåsen illa kvickt.

          Nu vet jag inte riktigt säkert men har för mig att det råder förbud på att sälja sådant kött. Men det kanske inte träder i kraft före ett visst datum g.gif Någon som vet ?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Snöflinga
          Inlägg 20-07-2010, 21:38
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 999
          Medlem sedan:
          01-08-2004
          Medlem nr: 4 203




          Jag gillar Ica Maxis vinmarinerade kassler rolleyes.gif Knepet att få den godaste biten är att känna sig fram, ju mjukare, ju mörare sleep.gif Det var ju bra att den inte var limmad ... det ser man ju faktiskt också.

          Tror nog att de flesta vill äta "ren" mat, men det har ju visat sig att det bluffas en hel del med sk ekologisk odlat, svanmärkt osv. också. Så det är nog opp till var och en att avgöra vad man stoppar i munnen.
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 20-07-2010, 21:58
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (Snöflinga @ 20-07-2010, 22:38) *
          Jag gillar Ica Maxis vinmarinerade kassler rolleyes.gif Knepet att få den godaste biten är att känna sig fram, ju mjukare, ju mörare sleep.gif Det var ju bra att den inte var limmad ... det ser man ju faktiskt också.

          Tror nog att de flesta vill äta "ren" mat, men det har ju visat sig att det bluffas en hel del med sk ekologisk odlat, svanmärkt osv. också. Så det är nog opp till var och en att avgöra vad man stoppar i munnen.

          Kassler är ju också onaturligt rund i formen, en sådan bit finns inte på grisar utan det är tumlat/ pressat. Jag har slutat äta kassler då det tyvärr är svårt att hitta utan smakförstärkare, tillsatt socker och massa konserverings och stabiliseringsmedel.

          Svanmärkning finns väl inte på mat?


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 20-07-2010, 22:21
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Markus_H @ 20-07-2010, 22:58) *
          Kassler är ju också onaturligt rund i formen, en sådan bit finns inte på grisar utan det är tumlat/ pressat. Jag har slutat äta kassler då det tyvärr är svårt att hitta utan smakförstärkare, tillsatt socker och massa konserverings och stabiliseringsmedel.

          Svanmärkning finns väl inte på mat?


          Men benfri kotlett som kassler oftast är kan väl visst få den formen när den nätas in och röks. Man kan ju fråga sig varför det måste vara en massa tillsatser.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Snöflinga   Är det inte förbjudet ...   18-07-2010, 16:20
          netha   Rökt och kokt skinka är så gott som till 99% hopli...   18-07-2010, 16:30
          Snöflinga   Nu blev jag förvirrad :unsure: Du skriver att 9...   18-07-2010, 16:57
          netha   Kött = rent obehandlat ... t.ex fransyska, rostbif...   18-07-2010, 17:04
          Markus_H   Kött = rent obehandlat ... t.ex fransyska, rostbif...   18-07-2010, 17:19
          netha   Nja, sanningen är att "limmat" kött är t...   18-07-2010, 17:33
          Markus_H   Jag kanske förklarade dåligt. Visst är skinkan li...   18-07-2010, 17:45
          netha   Kassler är limmat med, även om det inte syns lika ...   18-07-2010, 17:52
          Snöflinga   Jaha ... lite klokare blev jag väl ... tack för de...   18-07-2010, 20:51
          netha   Jaha ... lite klokare blev jag väl ... tack för de...   18-07-2010, 20:57
          Markus_H   Jaha ... lite klokare blev jag väl ... tack för de...   18-07-2010, 22:01
          Motti   Finns ju så kallat "skinksnitzel"djupfry...   18-07-2010, 22:06
          bergvallmo   Blir illamående när jag läser denna tråd. Vill så ...   20-07-2010, 06:58
          Red Top   Mig veterligt är kassler inte limmad. Det finns li...   20-07-2010, 08:00
          Claes Sörmland   Det behövs inget "lim" för att få kött a...   20-07-2010, 20:47
          Snöflinga   När jag tillagar en stek så binder jag alltid opp ...   20-07-2010, 22:09
          mamamaggan   Har slutat köpa bacon eftersom det innehåller så m...   21-07-2010, 08:39
          Monica M zon 4   Kassler är väl inte limmad!? Ryggraden ser ut ...   22-07-2010, 06:58


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 07:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon