Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Grå köttfärs i skyddande atmosfär, Är det ok?
          Christa
          Inlägg 01-08-2010, 09:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Vi har köpt köttfärs packad i skyddande atmosfär. Den har blivit aldeles grå men den luktar ok. Brukar den bli grå när den är packad på det viset?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Eva i Stuvsta
          Inlägg 01-08-2010, 09:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 88
          Medlem sedan:
          22-03-2004
          Medlem nr: 3 047



          Kom att tänka på det här som stod i SvD i veckan:
          "Ett exempel är kött. I Sverige förpackas det ofta i en atmosfär med hög andel syre för att bevara den röda färgen, något kunderna förväntar sig.
          I Norge förpackas kött i en atmosfär med större mängd kväve vilket gör att det blir gråbrunt men håller längre."


          --------------------
          Den som äger en trädgård och en boksamling saknar intet. (Cicero)
          Let no one think that real gardening is a bucolic and meditative occupation. It is an insatiable passion, like everything else to which a man gives his heart. (Karel Capek)
          An addiction to gardening is not all bad when
          you consider all the other choices in life. (Cora Lea Bell)
           
          Citera
          Christa
          Inlägg 01-08-2010, 09:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (Eva i Stuvsta @ 01-08-2010, 10:46) *
          Kom att tänka på det här som stod i SvD i veckan:
          "Ett exempel är kött. I Sverige förpackas det ofta i en atmosfär med hög andel syre för att bevara den röda färgen, något kunderna förväntar sig.
          I Norge förpackas kött i en atmosfär med större mängd kväve vilket gör att det blir gråbrunt men håller längre."


          Jag funderade också på om frånvaron av syre kan vara orsaken till gråheten. Köttfärs som förpackas på vanligt sätt blir ju ofta grå på de ställen som hamnat under och emellan medan den röda färgen finns kvar överst.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 01-08-2010, 12:21
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Christa @ 01-08-2010, 10:53) *
          Jag funderade också på om frånvaron av syre kan vara orsaken till gråheten. Köttfärs som förpackas på vanligt sätt blir ju ofta grå på de ställen som hamnat under och emellan medan den röda färgen finns kvar överst.


          Tycker att det är precis tvärtom. Är du säker på att den luktar OK? När köptes den och hur har du förvarat den? Själv stoppar jag alltid köttfärsen i frysen direkt jag kommer från affären om jag inte ska använda den samma dag eller nästa.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 20:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon