Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Grå köttfärs i skyddande atmosfär, Är det ok?
          Christa
          Inlägg 01-08-2010, 09:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Vi har köpt köttfärs packad i skyddande atmosfär. Den har blivit aldeles grå men den luktar ok. Brukar den bli grå när den är packad på det viset?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          malcolm
          Inlägg 01-08-2010, 14:36
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Klart att kött är rött när det är färskt men grånar efter en tid fast detta behöver inte betyda att det är otjänligt som föda för det, tycker det är märkligt om man skulle förpacka kött i syrerik miljö eftersom det är just syret som får många saker att oxidera snabbare. Gammeldags julskinka/korv var alltid grå och att det är rött numera beror på all denna nitrit som man sprutar in.
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 01-08-2010, 18:01
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (malcolm @ 01-08-2010, 15:36) *
          Klart att kött är rött när det är färskt men grånar efter en tid fast detta behöver inte betyda att det är otjänligt som föda för det, tycker det är märkligt om man skulle förpacka kött i syrerik miljö eftersom det är just syret som får många saker att oxidera snabbare. Gammeldags julskinka/korv var alltid grå och att det är rött numera beror på all denna nitrit som man sprutar in.

          färsk köttkorv (kokekôrv) är aldrig röd.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 01-08-2010, 18:17
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Markus_H @ 01-08-2010, 19:01) *
          färsk köttkorv (kokekôrv) är aldrig röd.


          Den är åtminstone här i mellansverige mer rosa än grå, rosa för att det är fläskkött i som alltid är ljusare än nötkött.
          Är det sen dessutom gryn i så blir korven mörkare och mer åt det grå hållet. Har aldrig sett en färsk korv gjord på rent nötkött i någon butik.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 12:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon