Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Grå köttfärs i skyddande atmosfär, Är det ok?
          Christa
          Inlägg 01-08-2010, 09:35
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          Vi har köpt köttfärs packad i skyddande atmosfär. Den har blivit aldeles grå men den luktar ok. Brukar den bli grå när den är packad på det viset?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Överbölingen
          Inlägg 03-08-2010, 19:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 602
          Medlem sedan:
          09-02-2003
          Medlem nr: 707



          När du påtalar det så visst har jag sett grånad köttfärs i affärerna. Vi har nog inte köpt köttfärs sedan 1967. Älgfärsen från frysen har aldrig varit grått. Möjligen "frysbränt" någon gång. Fläskfärs har däremot varit gråaktig i stället för rosa. Men är datumet OK så köper jag. Använder till älgkorv, fiskfärsbiffar, patéer och julköttbullarnas blandfärs.
          Jag är ingen näringskemist, men nog sker en oxidation om köttfärsen får stå förlänge öppen innan förslutning och därav grånaden. Min gissning.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 23:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon