Kopierat från matklubben.se
Blir mycket lik Frangelico
Ingredienser 1 l hasselnötter med skal 1 tsk angelikarot, torkad och hackad ½ vaniljstång, delad 75 cl vodka 1/4 tsk mandelextrakt 3 3/4 dl strösocker 2 ½ dl vatten 1 tsk glycerin Gul hushållsfärg (ett par droppar)
Gör så här Sätt ugnen på 175°C
Skala och grovhacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt och rosta dem 10-15 minuter. Ta ut dem och placera dem i en 2-liters PET-flaska eller annat lämpligt kärl. Tillsätt den torkade angelikaroten, vaniljstången, spriten och mandelextraktet. Sätt på kapsylen och skaka om ordentligt.
Detta lagras på svalt ställe i 4 veckor. Skaka om flaskan ett par ggr i veckan.
Koka upp vattnet och sockret. Låt småputtra under omrörning tills sockret har lösts upp helt. Låt sockerlagen svalna och häll på den i flaskan, sätt på kapsylen och skaka om ordentligt igen.
Lagra på svalt ställe i 3 månader och skaka om flaskan ett par ggr i veckan.
Sila upp drycken genom en dubbelvikt fin silduk eller kaffefilter så att allt småskräp kommer bort. Tillsätt glycerinet och hushållsfärgen.
Lagra en månad till innan likören är klar för servering.
--------------------
Camilla zon 2-3
Ett gott skratt förlänger munnen.
|