CITAT (netaave @ 11-09-2010, 18:28)

Verkar det inte lite konstigt att servera något annat än vin till förrätten om man har vin till varmrätten sen?
Och att man serverar en soppa utan dryck till förrätt tycker jag verkar ändå konstigare.
Var tvungen ringa min kompis som är utbildad i sånt här, (husfru på slottet i U-a) och fråga och hon säger likadant. I undantagsfall skulle hon kunne servera öl till förrätt och vin till varmrätt, men dryck ska alltid serveras till förrättssoppa också. Men det mest korrekta är alltså vin rakt igenom. Men glöm inte vattenglaset
till vinet om det är rött.
Och i soppan också

Tack!! Äntligen någon som tycker som jag!!
Då får vi se hur det slutar...jag kan tänka mig ett riktigt torrt vitt vin till förrätten (jag har vitt vin i soppan, bland annat)....men eftersom det är svamp (lite vilt) kanske det ska vara rött även där??
Och givetvis alternativa drycker och även vatten!
Sherry är jag inte förtjust i!
Tack snälla du!!