CITAT (Trädgårdsmåstaren @ 05-10-2010, 21:54)

Jag gör också feta/melonsallad med mynta. Det är supermums, jag tror att det är Nigella Lawsons recept. Ibland gör jag en enkel sås med fetare yoghurt, mynta, citron och olivolja som passar bra till ex. lammfärstbiffar. Och en variant på virgin mojitos också. Sedan gör jag en slags couscous-sallad med citron, mynta och russin. Mynta är ett måste!
Tyvärr är jag inte så imponerad av min "fådda" rundmynta i smak, men pepparmyntan jag köpte är jag nöjd med, smakmässigt.
en mynta tar ett år för att etablera sig,
innan den riktiga smaken kommer fram.
Rundmynta varianten brukar ha mildare mynta smak
med en lite gurkaktig ton,
funkar perfekt som sallad med tex, tomater, gröna ärtor
neapolitansk salladsbasilika och chili.
Om du är ute efter den klassiska mynta smaken,
ska du leta efter en grönmynta med spetsiga blad,
detta eftersom den rundbladiga
oftast har helt andra toner.
Du kan också prova att blanda med timjan, kyndel och röllika
eftersom dom har liknande smakämnen.