CITAT (Christa @ 09-10-2010, 09:05)

Låter lite märkligt. Spannmål är framförallt en kolhydratkälla och fisk och vilt är huvudsakligen proteinkällor. Skall man ersätta spannmål borde det vara med en bättre kolhydratkälla om man inte äter för lite protein i sin nuvarande kost.
Mer kålrötter, vitkål och morötter är rimligare om man skall ersätta spannmål. Fetthalten i spannmål är låg.
Vad heter läkaren? Skall kolla på nätet om det står något om hennes föreläsningar.
Nej tror inte att det står något om hennes föreläsningar på nätet.
Vad är det som låter märkligt? Att spannmål innehåller mycket omega 6 och att omega 3 försvinner i industriellt uppfödda djur som växer upp med främst spannmål och födokälla?
Eller att fisk och vilt innehåller mer av omega 3 och mindre av omega 6?
Hon gav inte några kostråd direkt, vad hon gjorde var att tala om vilka livsmedel innehåller mycket av omega 3 och vilka som innehåller mycket omega 6.
Det är ju så att dagens människor får i sig 10 gånger mer omega 6 än omega 3. Fast egentligen ska det vara en balans mellan dessa fetter för att det ska vara bra.
Denna föreläsning handlade endast om smärta och smärtans mekanismer och detta med omega3/omega6 var hon noga med att hon över huvud taget inte gick in på något annat angående det förutom just ur smärtsynpunkt. Kronisk smärta alltså.