CITAT (malcolm @ 18-10-2010, 15:28)

Nu behöver man ju inte vara hobbyodlare för att barnen skall känna igen åtminstone de vanligaste grönsakerna men jag tycker det verkar som om dagens barn och ungdomar äter allt mindre grönt, märks när barnen har haft kompisar här hemma och även vuxna ratar salladsskålen. Att kassörskor, speciellt de unga inte känner igan allt är egentligen inte så konstigt eftersom det kommit så mycket nya frukter och grönsaker de senaste åren och kålrötter, färsk ingefära, palsternackor mm. ingår inte så ofta numera i dagens rätter.
Sonen har en kompis som vägrar äta alla slags grönsaker, frukt och bär, han äter inte ens glass om det är jordgubbssylt i. Potatischips äter han dock.

I min bekantskapskrets är det precis tvärtom. Där ingår helt självklart sallad och övriga grönsaker för det mesta i måltiden.
Beror kanske på att skolorna numera ofta har någon form av salladsbuffe som komplement till måltiderna.
Fler unga är vegetarianer än tidigare och framförallt att det serveras mera grönt i hemmen.
Det gjordes f.ö. en undersökning för ett antal år sedan på svenska barn om vilka fiskarter det fanns och då fanns fiskpinnarna med i en del svar