CITAT (Motti @ 18-10-2010, 22:59)

Jag hör till den generationen då man äter en riktig söndagsmiddag som man lagar från grunden och söndagsmiddag här är Stek eller stekt kyckling i gryta eller köttfärslimpa eller något annat som rullader eller Biff A la Lindström ,något som man lagar från grunden,gäller även Fredagskvällar och lördagskvällar ja hela veckan,jag lagar all mat från grunden så är jag uppfostrad och uppvuxen med mattradition,min man har matlåda med sig varje dag med hemlagat,många på firman åker till korvkiosken eller Pizzabagaren,inte konstigt att de blir feta och går upp i vikt !Massor med transfetter och flott.
Och jag tillhör den generation som lagar mat från grunden i stort sett vareviga dag

. Om vi äter kallops eller kyckling på måndag, fredag eller söndag spelar inte oss den minsta roll. Och om det någon gång ramlar in en pizza däremellan spelar oss ingen större roll det heller och pitabröd kan man ( precis som pizza ) baka själv om man nu är så livrädd för att det ska innehålla nåt man inte vill ha.
Måste vara nåt fel på oss som är födda i "fel" generation
Och Jamie är störtskön "by the way"

CITAT (Elisabeth-Västkustkolonisten @ 19-10-2010, 08:24)

Matokunnighet? Kanske men jag tror mera på det att folk är för bekväma att laga mat.
Att laga mat från grunden tar sin lilla tid, då är det mycket enklare att köpa pizza eller Hanburgare. Jag tror att där ligger problemet.
Hur många svenska barn finns inte som föredrar Mamma Scans Köttbullar före hemlagade?
Elisabeth
Men visst är det väl konstigt! Mina tre barnbarn föredrar alla tre "mamma scan" framför hemmagjorda och det trots att de har föräldrar som gör sina egna

. Vad säger det tro? Nej, skämt åtsido, de är ju uppväxta med dagisköttbullar och det brukar ju för det mesta vara "mamma scan".
F.d. ev. geni som numer dessutom...........är rökfri☺ /Gillan,zon 3-4
De enda som aldrig misslyckas är de som aldrig försöker!