Det är som de flesta skrivit här. Färskheten är det som är kruxet.
Om du köper ägg i affären kan du alltid kolla datumstämplarna och ta de som har några dagar på nacken. De blir lättare att skala.
Äggen man köper i affären är oftast inte så besvärliga att skala egentligen. (egen åsikt) Skalen är oftast så tunna att får du bara tag på hinnan så brukar skalet följa med.
Förr brukade jag alltid knäcka kokeägg med knogen men efter att jag bytade foder till mina fjäderfän så har jag slutat med det. Det är som att köra knogen i betong.
Nu blir det till att tjonga ägget i bordskanten eller gå till attack med teskeden. Man får nästan lägga sig i bakhåll

och attackera med en rak höger när skalet minst förväntar sig det.
Vill du skala ett färskt ägg som är tänkt att tex ha på smörgåsen?
*Knäck ägget i botten. Plocka bort hinnan. Ta nu en sked och lösgör ägget från hinna och skal. Du för skeden mellan vitan och hinnan. Funkar bra på höns-, ank-, vaktel-, duv- och gåsägg.
Ett löskokt ägg?
*Hugg av toppen men en kniv/sked och ät direkt ur skalet så slipper man pillet med skal som fastnar.
Man kan även pochera äggen så slipper man skalet helt och hållet.