Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ägg, Hur koka för att kunna skala...?
          malcolm
          Inlägg 16-10-2010, 16:53
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Jag tycker det är jobbigt med kokta ägg då de är så himla svåra att skala mellan varven utan att stora bitar av vitan förljer med. Brukar lägga dem i kallt vatten och sedan låta koka upp, fyra minuter för de jag vill ha löskokta och sju minuter för de hårdkokta men de är alltid svåra att skala då hinnan mellan själva ägget och skalet inte vill släppa.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Katie
          Inlägg 19-10-2010, 22:12
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 857
          Medlem sedan:
          20-08-2010
          Medlem nr: 33 258



          Det är som de flesta skrivit här. Färskheten är det som är kruxet.
          Om du köper ägg i affären kan du alltid kolla datumstämplarna och ta de som har några dagar på nacken. De blir lättare att skala.
          Äggen man köper i affären är oftast inte så besvärliga att skala egentligen. (egen åsikt) Skalen är oftast så tunna att får du bara tag på hinnan så brukar skalet följa med.

          Förr brukade jag alltid knäcka kokeägg med knogen men efter att jag bytade foder till mina fjäderfän så har jag slutat med det. Det är som att köra knogen i betong. crying.gif
          Nu blir det till att tjonga ägget i bordskanten eller gå till attack med teskeden. Man får nästan lägga sig i bakhåll shy.gif och attackera med en rak höger när skalet minst förväntar sig det. devil.gif


          Vill du skala ett färskt ägg som är tänkt att tex ha på smörgåsen?
          *Knäck ägget i botten. Plocka bort hinnan. Ta nu en sked och lösgör ägget från hinna och skal. Du för skeden mellan vitan och hinnan. Funkar bra på höns-, ank-, vaktel-, duv- och gåsägg.

          Ett löskokt ägg?
          *Hugg av toppen men en kniv/sked och ät direkt ur skalet så slipper man pillet med skal som fastnar.

          Man kan även pochera äggen så slipper man skalet helt och hållet. flirting.gif


          --------------------
          Borderlitesbloggen

          Är det inte en Border collie så är det bara en hund.
           
          Citera
          skånepåg
          Inlägg 20-10-2010, 10:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 158
          Medlem sedan:
          18-02-2009
          Medlem nr: 21 199



          CITAT (Katie @ 19-10-2010, 23:12) *
          .

          Ett löskokt ägg?
          *Hugg av toppen men en kniv/sked och ät direkt ur skalet så slipper man pillet med skal som fastnar.

          Gör jag med, det är nåt speciellt med löskokt wub.gif


          --------------------
          Pjater-Zon 1-2
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          malcolm   Ägg   16-10-2010, 16:53
          Fenja   Spola dem med iskallt vatten innan servering... Mv...   16-10-2010, 16:54
          malcolm   Gör jag alltid men det hjälper inte.   16-10-2010, 16:56
          Fenja   Riktigt färska ägg brukar vara svårskalade. Mvh Fe...   16-10-2010, 16:58
          mamamaggan   Tror inte det är ditt fel . Min man hörde på TV fö...   16-10-2010, 16:58
          Alba   Jag brukar alltid slå hål först på botten av ägget...   16-10-2010, 17:00
          Bengalow   På tal om ägg, utan att kapa tråden...Har ni märkt...   16-10-2010, 17:02
          Myosotis   De är nog för färska. Jag har egna höns och äggen ...   16-10-2010, 17:28
          Tikka   Vi köper färska ägg hos en bonde o vi kokar vi dom...   16-10-2010, 17:36
          skånepåg   Jamie Oliver lärde mej ett enkelt sätt som han vis...   16-10-2010, 18:54
          ingrids   Bengalow - det är skillnad på ägg och ägg delvis b...   16-10-2010, 21:00
          Motti   håller med föregående talare ;)färska ägg är mycke...   16-10-2010, 22:53
          Anki på Öland   Eller också kan man göra som jag gjorde för ett ta...   17-10-2010, 08:14
          Malvia   Eller också kan man göra som jag gjorde för ett ta...   17-10-2010, 08:20
          Solstorm   Lite OT kanske... Dottern var liten och ville abso...   17-10-2010, 09:34
          netaave   Får man bara bort hinnan så följer skalet med utan...   17-10-2010, 10:10
          mejram   Japp, det är färskheten som är boven. Mina ägg stå...   18-10-2010, 08:10
          Gossen Ruda   Får jag föreslå en lösning a la Columbi ägg? Stek ...   18-10-2010, 09:27
          xlxl67   Jag har en konspiraitonsteori. Det är alltid 1a äg...   18-10-2010, 09:30
          *Stintan*   Ja färska ägg är svåra att skala! Ägg håller ...   18-10-2010, 09:54
          Myosotis   ...Man får nästan lägga sig i bakhåll :shy: och a...   20-10-2010, 10:45
          Suz   Nu kommer en knasig fråga från en stadsunge :shy:...   19-10-2010, 22:40
          malcolm   Nu kommer en knasig fråga från en stadsunge :shy:...   20-10-2010, 11:23
          *Stintan*   När det gäller råa ägg så kan man göra vattentrick...   20-10-2010, 11:29
          malcolm   Precis tvärtom är det, färska ägg sjunker. Ju äldr...   20-10-2010, 11:39
          *Stintan*   Okej då, mindes kanske fel, gick upp till köket oc...   20-10-2010, 11:41
          malcolm   Ja dom är inte nödvändigtvis dåliga för att dom fl...   20-10-2010, 11:45
          *Stintan*   Får använda mina ägg som flöte om jag åker ut och ...   20-10-2010, 13:33
          mejram   Nu kommer en knasig fråga från en stadsunge :shy:...   20-10-2010, 21:27
          Chamomille   :rotfl: Tokfior!   20-10-2010, 11:11
          Gossen Ruda   Det är som att prova om en häxa är en häxa. Släng ...   20-10-2010, 12:52
          skogstroll   jag sköljer antingen i kallvatten eller så choppar...   20-10-2010, 14:56
          Bettis   När jag steker eller bakar tar jag alltid bort den...   20-10-2010, 15:14
          Fenja   När jag steker eller bakar tar jag alltid bort den...   21-10-2010, 12:52
          Chamomille   Tuppsperman :crazy: Mvh Fenja Okej. Nu ska jag a...   21-10-2010, 13:14
          skogstroll   ja jag har då aldrig dött av några vita grejer i ä...   20-10-2010, 15:16
          Bettis   ja jag har då aldrig dött av några vita grejer i ä...   20-10-2010, 15:19
          skogstroll   jag bara slafsar i mig jag :crazy:   20-10-2010, 15:21
          *Stintan*   Hellre navelsträngen :P   21-10-2010, 13:08
          Gossen Ruda   "Navelsträngen" är om jag kommer ihåg rä...   21-10-2010, 15:20


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 10:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon