CITAT (Bolltistel @ 16-11-2010, 21:06)

Nja, raffinerat socker i större mängder är inte något vi är anpassade till, och det märks eftersom vi drabbas av de så kallade västerländska sjukdomarna när vi äter för mycket av varan. Det naturligt förekommande sockret (sackaoros, ren glukos, ren fruktos och kanske får man även räkna in sorbitolet) i en eller annan oprocessad frukt är den dos vi är byggda för att klara av.
Det är nog att hoppas på för mycket att hävda att det är sockrets fel att vi får "västerländska sjukdomar", vad nu DET är. Det fodras nog mycket noggranna studier för att bevisa den saken, frågan är väldigt komplex. Sen är vi alla individuella vilket knappast gör saken lättare. Fast det är lätt att hävda en massa utan att bevisa. Vilken dos är vi anpassade till? Hur mäter man den?
Beträffande din bok Christa så är jag också mycket tveksam till projektet. Jag tycker mig märka, precis som andra gjort, att dina kunskaper är något begränsade. Att bara skriva ner dina tankar kryddade med andras åsikter leder inte långt.