CITAT (Christa @ 16-11-2010, 20:37)

Berätta gärna lite mer om hur du tycker att vi skall få i oss tillräckligt med mineraler genom att äta animalier.
Kan du ge exempel på sådana studier?
Först ett allmänt rimlighetsargument:
Kött, inälvor och ben (koka egen buljong är bra) från djur är mycket likt det våra egna kroppar är byggda av. Rimligtvis får vi därför i oss det vi behöver, i rätt proportioner, om vi äter detta.
Ett rimlighetsargument till, för många mineraler (t ex järn och zink):
Proteiner har en metalljon som utgör den aktiva siten. Utan denna metalljon fungerar inte proteinet. Ett exempel är hemoglobin som har en järnjon i sin aktiva site och som vi använder för att ta upp syre med. Om vi äter animaliskt protein bör vi alltså rimligen få i oss dessa mineraler i rätt proportioner eftersom vi själva bygger upp proteiner på samma sätt.
Kvantitativt argument:
Med Livsmedelsverkets databas kan man enkelt jämföra näringsinnehållet i olika livsmedel.
http://www7.slv.se/Naringssok/Slutligen, ett erfarenhetsargument: Ursprungsbefolkningar som inuiter levde gott på en rent karnivor diet.
Mitt tidigare inlägg var svar på Gossen Rudas inlägg om socker. Citatet trillade dock bort.
Zon 2-3, odlar i pallkragar på urberget. Äger även ett läckande växthus.