CITAT (Christa @ 17-11-2010, 11:46)

Jag saknar fortfarande de där studierna du skrev om Bolltistel.
Mättat fett:
Det vetenskapliga underlaget till WHO:s rapport om dietärt fett:
http://content.karger.com/ProdukteDB/produ...roduktNr=223977på sidan 181 står det t ex "Intake of SFA was not significantly associated with CHD mortality"
Översättning:
Efter att ha letat och letat och letat efter ett samband mellan mättat fett och hjärtsjukdom i flera decennier och lagt ut många miljarder på detta har man alltså misslyckats med att hitta ett sådant samband.
Grönsaker:
Skojig recension på hyperlipid av en studie där man får folk att äta mycket grönsaker och sedan mäta hälsoeffekterna:
http://high-fat-nutrition.blogspot.com/sea...%20WHEL%20study"This is big research using big money to make a big point. To confirm all of the benefits of those mysterious micro-nutrients in the vegetable juice."
Och så här ser det ut över hela linjen. Resultaten är alltså magra när man väl gör interventionsstudier, minst sagt. Tyvärr. Jag önskar det fanns något man kunde äta och enkelt veta att det var jättenyttigt och skyddande mot otrevliga sjukdomar som bröstcancer och hjärtinfarkt. Som broccoli eller nåt. Men det är inte så.
Zon 2-3, odlar i pallkragar på urberget. Äger även ett läckande växthus.