CITAT (*Stintan* @ 19-11-2010, 09:04)

Gurka och tomat fick vi sommartid eftersom vi odlade det i växthusen. Sallad var garnityr på uppläggningsfaten vid festligare tillfällen. Blomkål sönderkokta morötter och burkärtor fick vi någon gång till söndagssteken och någon enstaka gång stuvade morötter till falukorven. Om det nu fanns morötter och lök som var helt sönderkokta i kallopsen så fanns det nog inte mycket nyttigt kvar. Kålsoppa, kåldolmar, ärtsoppa, spenatsoppa, makrill och spenat kan jag inte påminna mig att vi någonsin åt. Rotsaker förekom i soppa ibland. Potatis åt vi varje dag.
Jag vill nog påstå att grönsaker var sällsynt på matbordet hos oss under -40 -50 -60-talet. Den förhatliga fiskleveroljan glömmer jag aldrig

haha, jag dricker ff en hutt möllers tran, varje morgon!

blomkål, vitkål, kålrot, sånt var vanligt hemma när jag var liten, möjligtvis ättiksinlagda gurkskivor också, så klart kokta ärtor och morötter.
aldrig sallad som i salladsblad, tomat, parika mm.
jag äter nästan aldrig kalla grönsaker, det är förmodligen nyttigt men jag tycker inte att det är gott.