Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kalkon, Många frågor
          Klint
          Inlägg 10-12-2010, 20:41
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          Min man är inte alls förtjust i julbord att äta ute kan han inte tänka sej pga bakterierisken och hemma äter han men inte speciellt många sorter.-Jag kommer ihåg när jag var liten, sa han en dag,då var vi hos mormor och åt kalkon med en jättegod sås.Jag skulle vilja göra det men känner mej osäker finns det nån som är haj på kalkon? har sett att de har frysta är de ok? de ligger på 4-5kg,hur många räcker det till Kom med tips och råd!


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Eva i Skåne
          Inlägg 10-12-2010, 21:50
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          Frysta kalkoner är helt okej. Hur många det räcker till tycker jag är jättesvårt att säga, beror såklart på hur matfriska gästerna är, om man har förrätt och hur mycket tillbehör man har till kalkonen. En god äpplemos tycker jag nästan är ett måste, gele och rödkål passar mycket bra till.
          Jag brukar inte laga till kalkon, det är hos mina föräldrar vi blir bjudna på det, så jag vågar inte beräkna åtgången. 4-5kg kan låta som mycket kött, men man ska betänka hur mycket svinn det är på fågel. Nån annan får råda hur många det räcker till.
          Jag har ett toppentips för att bröstköttet inte ska bli torrt, vilket det lätt blir när man steker en kalkon. Vispa vispgrädde, 3-5dl, och fyll kalkonen med det och äpple, sviskon eller vad man tycker om. Grädden gör bröstköttet riktigt saftigt, jag lovar.
          Sen är ju stekskyn en perfekt grund att göra en god sås på. Sila den först och kanske det är för mycket att använda all skyn. Mjölk eller mjölk/grädde (men grädde finns ju även i skyn), sky, salt och sen kan man gärna blanda nån matsked gele i såsen. Gelen smälter och sätter lite pikant smak.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 13:05
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon