Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kalkon, Många frågor
          Klint
          Inlägg 10-12-2010, 20:41
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 467
          Medlem sedan:
          06-08-2008
          Medlem nr: 18 069



          Min man är inte alls förtjust i julbord att äta ute kan han inte tänka sej pga bakterierisken och hemma äter han men inte speciellt många sorter.-Jag kommer ihåg när jag var liten, sa han en dag,då var vi hos mormor och åt kalkon med en jättegod sås.Jag skulle vilja göra det men känner mej osäker finns det nån som är haj på kalkon? har sett att de har frysta är de ok? de ligger på 4-5kg,hur många räcker det till Kom med tips och råd!


          --------------------
          Blåklint

          Titta gärna in på bygg,

          http://forum.odla.nu/index.php?showtopic=104592&st=60
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          zissi
          Inlägg 10-12-2010, 22:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Jag har gjort kalkon nu tre år i rad på gubbens födelsedag i mellandagarna. Uppskattat av alla, båda gamla och unga. Jag köper en fryst kalkon på ca 3,5 kg och det räcker till många (tror 8-10 port.).


          - Fyll en upptinad kalkon på ca 3,5 kg med fyllningen: ½-1 påse katrinplommon, 1 dl hackad persilja och 4 klyftade äpplen.
          - Gnid in kalkonen runt om med ½ citron.
          - Pensla kalkonen runt om med kryddsmöret: 1 dl smält smör, 1 msk salt, 4 krm svart- eller vitpeppar, 3 msk kinesisk soja.
          - Stek kalkonen i 225 grader med bröstet nedåt i ca 40-45min/kg eller 2-2½ tim. Ös kalkonen efter ca 40 min. med någon dl vatten och sänk temperaturen till 175 grader. Vänd bröstet uppåt sista halvtimmen.
          - Sås görs av silad sky, vetemjöl, 1-2 dl vispgrädde, peppar, salt o vinbärsgelé. (Jag gör sås på åtminstone 1 liter sky, mums). I grundreceptet ska det vara 2 dl portvin i såsen också, men det går bra utan också.
          - Serveras med kokt potatis, rödkål, brysselkål, gelé m.m. Fyllningen brukar jag lägga i en skål bredvid och den går alltid åt också. Om man inte vill använda fyllningen kan man servera katrinplommon och kokta äppelhalvor med en klick gelé i till i stället.

          Redigerat av zissi: 10-12-2010, 22:56


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 04:14
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon