CITAT (Ezereht @ 04-01-2011, 22:30)

Jag har haft marokansk mynta och chokladmynta. Jag gillade chokladmyntans blad mycket, inte så tjocka och "läderaktiga" men när man skulle ha dom i mat var faktiskt chokladsmaken störande. Den Marockanska myntan hade bra myntasmak, men så läderaktiga blad att man fick hacka så himla noga för det inte skulle bli störande "sega//stjälkiga" bitar i maten.
Finns det någon grön mynta som liknar Chokladmyntan i växtsätt?
vilken sorts marrokansk mynta
och vilken sorts choklad mynta?
Känner inte alls igen det lädriga du talar om.
Men eftersom man i taureg (marrokanskt té)
använder en gråmyntaart (karoo),
kan du prova med jusst en gråmynta.
Annars är det ju oftast grönmyntan som saluförs som marrokansk.
Vad gäller chokladen skulle jag prova med en aftereight kyndel,
som har mer ton av mynta med lite kryddig ton.
Annars funkar chokladpepparmynta bra.
Det går faktiskt bra att köra i mixer med olja eller valfri alkohål
för att öka smak och släta ut konsistensen.
Hoppas jag rett ut problemet litegrann.