CITAT (Nauti @ 11-01-2011, 11:06)

Gör vi verkligen? Med tanke på att vi levt som jägare och samlare i princip under hela vår livshistoria, där i genomsnitt 2/3 av kosten baserats på samlandet som bestod av vegetabilier, så tycker jag det låter som en underlig slutsats att dra. För andra än inuiter och ett fåtal andra kulturer så har tillgången på kött varit väldigt varierande och inte en tillräckligt säker födokälla för att basera sin diet på.
Man vet också att "grottmänniskan" gick över stock och sten för att få tag på kött och mycket av den tidigaste byteshandeln gick ut på att byta till sig grönsaker, nötter, fisk osv för att få kött. I dagens dietsverige finns det de som varsamt odlar myten om att urtidsmänniskan bara käka nötter och råg vilket de riktiga expertena inte menar är sanningen utan precis som Gossen Ruda skriver så är människan i grund o botten en allätare precis som många andra av dagens primater och det finns ju tydliga bevis på att de djur som är just det är de som utvecklar en mer utvecklad hjärna vilket idag kan ses på tex chimpanser som gärna tar sig en tugga kött då och då.
Fast om man ser till grundfrågan i det här inlägget så har det egentligen inte så mycket med köttindustrin i sig att göra då det handlar om en regerings åtgärd för att förhindra en smittspriding.