Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Torka frukt och grönt, Jag vill höra allt... vad du torkar och hur du gör?
          blomkronan
          Inlägg 31-01-2011, 10:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          Det börja med att jag ville skaffa en mattork för att torka min chili i höst, men ju mera jag googla ju mera hitta jag vad man kan torka smile.gif

          Nu vill jag höra HUR ni torkar era frukter och grönsaker som ni har odlat i köksträdgården och hur ni sen förvarar det? hur länge det kan hålla? temperaturer och tider? Varmluftsugn ska oxå gå bra att använda har jag läst, men jag har ingen blush.gif

          Torka hallon, jordgubbar, äpplen och även ananas, kiwi, banan (som inte ingår i våran skandinaviska köksträdgård...) har jag läst att man kan torka och sen ha till filen på morgonen eller till en god smodis.

          Hitta en som tillverkat en trälåda och ställt en värmefläkt framför någon som provat? och sen den underbara ideén med en pappkartong och skotork

          ps. Torka svamp finns redan massor med text om, så det struntar vi i här... flirting.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          ingrid fuxwall
          Inlägg 31-01-2011, 13:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Använder flitigt min torkolla - hemmagjord och drivs med en hårfön.

          Torkar det mesta men använder inte allt giggle.gif

          Nu har jag en varmluftsugn och i den har jag torkat bananer, inte lika kladdigt som i ollan.
          Svamp, persilja, dill, purjolök, vinbär, smultron, äpple, päron, apelsin, fläderbär, fläderblommor, rabarber och säkert fler sorter.

          Det jag aldrig använde var torkad vitkål
           
          Citera
          blomkronan
          Inlägg 31-01-2011, 15:58
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          CITAT (ingrid fuxwall @ 31-01-2011, 13:05) *
          Använder flitigt min torkolla - hemmagjord och drivs med en hårfön.

          Torkar det mesta men använder inte allt giggle.gif

          Nu har jag en varmluftsugn och i den har jag torkat bananer, inte lika kladdigt som i ollan.
          Svamp, persilja, dill, purjolök, vinbär, smultron, äpple, päron, apelsin, fläderbär, fläderblommor, rabarber och säkert fler sorter.

          Det jag aldrig använde var torkad vitkål

          VA w00t.gif med hårfönen?? Jag har läst att det kan ta upp till 15 timmar att torka tex äpplen, låter du hårfönen brassa på så länge ?

          AA Rabarber har jag på lotten går det att torka tummenupp.gif då slipper jag frysa in dom i lagom portioner... då kan man ju bara lägga domi en burk och ta en näve när man vill... ha en paj biggrin.gif

          Jag glömmer bort grejerna jag lägger i frysen... då kan man skaffa fina glasburkar istället och ha allt i och kanske man använder det flitigare då som till filen på morgonen smile.gif Som mjölkpaketen med vinbär... dom kommer jag väll aldrig använda!! då är det bättre att torka och använda lite i taget när man är sugen smile.gif

          Idag hade jag en elektriker här och han har dragit elen så vi kan köpa ny spis... Det blir en med varmluft yahoo.gif
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          blomkronan   Torka frukt och grönt   31-01-2011, 10:33
          ingrid fuxwall   Tveksamt om det går att använda torkade rabarber i...   31-01-2011, 21:11
          Ålgryte   Inte får en hårfön gå så länge - den går inte så l...   31-01-2011, 21:37
          blomkronan   Tveksamt om det går att använda torkade rabarber i...   01-02-2011, 01:41
          niggle   Jag blev väldigt inspirerad i somras när vi fjällv...   31-01-2011, 21:49
          Peztis   Jag brukar torka äppelskivor (som sonen älskar) i ...   31-01-2011, 22:05
          Peztis   Vet inte om de är ätbara. Eller jo, det lär de väl...   01-02-2011, 16:24
          katah   När man har ungnen på 50 grader och vill ha luckan...   01-02-2011, 18:14
          blomkronan   Då har man örtkrydda för hela vintern. Det var ett...   02-02-2011, 07:36
          Bassam   Hej Jag ska säga att torkade inte har konserva ma...   02-02-2011, 01:42
          Scout   Med mina små scouter (har haft lång karriär som sc...   02-02-2011, 13:25
          blomkronan   Om du vill göra "frystorkade" maträtter ...   05-02-2011, 23:01
          Platinum   Torkar svamp, chili, äpplen och örtkryddor. Byggd...   02-02-2011, 20:54
          Peztis   Jag sätter alltid en träslev så att ugnsluckan int...   04-02-2011, 18:58
          Scout   Scout, den där konstruktionen, den har alltså inge...   06-02-2011, 13:39
          blomkronan   Kunde inte låta bli... jag köpte en persilja i dag...   05-02-2011, 22:27
          Peztis   Vad du ska göra nu är att även ta hand om persilje...   05-02-2011, 22:44
          blomkronan   Idag var jag och köpte mig en kupevärmare, jag gil...   06-02-2011, 18:43
          ingrid fuxwall   Idag var jag och köpte mig en kupevärmare, jag gil...   06-02-2011, 18:55


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 09:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon