Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Torka frukt och grönt, Jag vill höra allt... vad du torkar och hur du gör?
          blomkronan
          Inlägg 31-01-2011, 10:33
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          Det börja med att jag ville skaffa en mattork för att torka min chili i höst, men ju mera jag googla ju mera hitta jag vad man kan torka smile.gif

          Nu vill jag höra HUR ni torkar era frukter och grönsaker som ni har odlat i köksträdgården och hur ni sen förvarar det? hur länge det kan hålla? temperaturer och tider? Varmluftsugn ska oxå gå bra att använda har jag läst, men jag har ingen blush.gif

          Torka hallon, jordgubbar, äpplen och även ananas, kiwi, banan (som inte ingår i våran skandinaviska köksträdgård...) har jag läst att man kan torka och sen ha till filen på morgonen eller till en god smodis.

          Hitta en som tillverkat en trälåda och ställt en värmefläkt framför någon som provat? och sen den underbara ideén med en pappkartong och skotork

          ps. Torka svamp finns redan massor med text om, så det struntar vi i här... flirting.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          katah
          Inlägg 01-02-2011, 18:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 834
          Medlem sedan:
          18-07-2004
          Medlem nr: 4 107



          När man har ungnen på 50 grader och vill ha luckan på glänt,
          Ha en träsläve i mellan istället för en grytlapp!

          Min började brinna en gång....

          jag torkar kryddor i ungnen.
          En luftigt fyllt tvättkorg med diversa kryddor och lökblast.
          mixas till en grön massa i mixern
          hela massan får plats i en ungsplåt
          in i ungnen så där 50graden , luckan på glänt
          över natten eller lite till
          när allt är snustorrt
          in i mixern igen
          och
          Då har man örtkrydda för hela vintern.

          jag gjorde detta väl 3 gånger under sommaren och har en liter av örtkrydda.
          Kommer räcka allt för länge är jag rädd giggle.gif


          Vår storfavorit är torkade päron!

          jag köper ibland två paket eko-päron och torkar i vår torkolla.
          De försvinner fortare än blixten ... så gott!

          varje år lovar vi också torka jordgubbskivor ännu mer.
          och nästa år ska man göra det ÄNNU MER!
           
          Citera
          blomkronan
          Inlägg 02-02-2011, 07:36
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 3 467
          Medlem sedan:
          28-07-2008
          Medlem nr: 17 820



          CITAT (katah @ 01-02-2011, 18:14) *
          Då har man örtkrydda för hela vintern.

          Det var ett bra tips tummenupp.gif vad smart att mixa kryddorna först, då måste man ju få plats med mera i ugnen samtidigt biggrin.gif
          CITAT (Bassam @ 02-02-2011, 01:42) *
          Hej

          Jag ska säga att torkade inte har konserva material på grund alla ohyra insekter svamp o andra behöver vatten för att kommer men torka frukt har inte vatten, men iallafall man kan använda hårtork som finns i hemma ofta för att torka snabb.

          H:Bassam

          confused.gif nu förstår jag inte riktigt vad du menar...




          När ni skriver att man ska sätta en slev/eller något i luckan på ugnen, är det bara när man har vanlig "svensson" ugn. Behöver man göra det på varmluftugn oxå?
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          blomkronan   Torka frukt och grönt   31-01-2011, 10:33
          ingrid fuxwall   Använder flitigt min torkolla - hemmagjord och dri...   31-01-2011, 13:05
          blomkronan   Använder flitigt min torkolla - hemmagjord och dri...   31-01-2011, 15:58
          ingrid fuxwall   Tveksamt om det går att använda torkade rabarber i...   31-01-2011, 21:11
          Ålgryte   Inte får en hårfön gå så länge - den går inte så l...   31-01-2011, 21:37
          blomkronan   Tveksamt om det går att använda torkade rabarber i...   01-02-2011, 01:41
          niggle   Jag blev väldigt inspirerad i somras när vi fjällv...   31-01-2011, 21:49
          Peztis   Jag brukar torka äppelskivor (som sonen älskar) i ...   31-01-2011, 22:05
          Peztis   Vet inte om de är ätbara. Eller jo, det lär de väl...   01-02-2011, 16:24
          Bassam   Hej Jag ska säga att torkade inte har konserva ma...   02-02-2011, 01:42
          Scout   Med mina små scouter (har haft lång karriär som sc...   02-02-2011, 13:25
          blomkronan   Om du vill göra "frystorkade" maträtter ...   05-02-2011, 23:01
          Platinum   Torkar svamp, chili, äpplen och örtkryddor. Byggd...   02-02-2011, 20:54
          Peztis   Jag sätter alltid en träslev så att ugnsluckan int...   04-02-2011, 18:58
          Scout   Scout, den där konstruktionen, den har alltså inge...   06-02-2011, 13:39
          blomkronan   Kunde inte låta bli... jag köpte en persilja i dag...   05-02-2011, 22:27
          Peztis   Vad du ska göra nu är att även ta hand om persilje...   05-02-2011, 22:44
          blomkronan   Idag var jag och köpte mig en kupevärmare, jag gil...   06-02-2011, 18:43
          ingrid fuxwall   Idag var jag och köpte mig en kupevärmare, jag gil...   06-02-2011, 18:55


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 22:57
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon