Mitt första riktiga kap gjorde jag i början av min 'svampplockarkarriär' - trodde jag! Jag hittade en vit svamp på en ko-äng och det fanns massor, massor. Jag hade en pappkasse med mej och den blev snart full. Hemkommen blev jag tveksam och ingen svampbok hade jag heller så för säkerhets skull slängde jag ut allt. Naturligtvis var det ängschampignon!! Men det fick jag reda på för sent.
Nästa stora tavla gjorde jag när jag trodde att nu känner jag igen lite fler svampar och plockade en stor korg full med skäggriska! Blääää! Den var besk med besked!
Nu har jag och min sambo lärt oss fler sorter, några säkra varje år men vi håller oss mest till favoriterna kantarell, trattd:o, svart- och rödgul trumpet, rynkad tofsskivling, sten- och brunsoppar, blod- och läcker riska, mandelkremla och stolt fjällskivling. Blodriskan är ypperligt god i stället för kött i en pytt-i-panna - Mums!
/Gunvor N
--------------------
|