CITAT (smuleborg @ 01-03-2011, 21:33)

Vad bra att tryckkokare kommer på tapeten. Vi har en tryckkokare (sambons), men jag är inte vän med den. Jag tycker att den "kokar sönder smakerna", jag har kanske inte lärt mig att använda den.
Långkok i min värld (det jag gör) handlar om att långsamt låta sjuda på
låg värme. Kan tryckkokaren klara av det på kort tid? Övertyga mig

.
När det gäller höna så har jag kokat i både tryckkokare och i vanlig kastrull och jag tyckte det blev mer smakrikt i tryckkokaren.
Till min tryckkokare finns två olika ventilhattar. En som är för grönsaker och har lite lägre tryck och en för kött och sådant. Kokade broccoli men den blev rätt trist. Har dock bara provat en gång så den kanske skulle ha ännu kortare tid men den är ju så snabbkokt så den passar nog inte till tryckkokare.
Hittade fin mager fläsklägg en gång. Stora fina bitar utan fett för 15 kr per kilo. Det köttet blev utmärkt i tryckkokaren.
Man behöver ju inte så mycket vatten och då får man en väldigt smakrik buljong.
Vi kokade alltid grönsakssoppa i tryckkokare när jag var liten.