Christa!
Jag tror inte att det handlar om en motsättning. Det är väl helt enkelt så, att var och en blir salig på sin tro.
Det här handlar ju inte om några bantningskurer, utan om en ny livsstil.
Jag t ex, som lider av kronisk järnbrist, bör ju äta animalier, eftersom kroppen lättare tar till sig järn ur animalisk föda.
Det handlar ju inte heller om att vräka i sig fett. Man äter tills man är mätt och sen står man sig väldigt länge på det man ätit. Man drabbas inte av en massa sug, som MissLeia, så riktigt påpekade.
Äter man bara frukt och grönsaker/rotsaker, får man äta mer och oftare. Eftersom kroppen så snabbt tar hand om vegetabilier; framförallt rotsaker som ganska snabbt omvandlas till socker och ger snabb, men kortvarig energi.
LCHF är ju inte bara fett utan rådet är att om man äter grönsaker, ska man välja sådant som växer ovan jord, inte under. Just med tanke på kolhydratinnehållet. Själv äter jag t ex ganska mycket avokado. En grönsak som det varnats mkt för eftersom den har så hög fetthalt.
Upp och nervända världen, men ack så trevlig.