Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > dagens svampkap, det va en fin dag
          yla
          Inlägg 23-09-2004, 13:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 5 649
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 208



          gå in på dagens datum där finns det svamp
          bland annat dessa fast i skogen

          jag måste säga att nu e de dags att knalla ut o ta tillvara på skogens guld
          fast inga gula kantareller såg jag idag men dom e nog slut
          lite svart trumpet o så fanns det o jag fick så jag känner mej nöjd men imorrn tar jag en ny sväng vill ju ha så det räcker hela vintern rolleyes.gif


          --------------------
          lev idag imorrn kan de vara försent
          min hemsida
          yla oldwolfie
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Viveka
          Inlägg 24-09-2004, 21:45
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 247
          Medlem sedan:
          23-05-2004
          Medlem nr: 3 673



          Om man ska torka eller djupfrysa beror väl både på utrymme och smak. Att bara förvälla och djupfrysa i lagom stora förpackningar är förstås enklast. Torkning innebär lite plock under processens gång, men slutprodukten tar mininal plats och kan förvaras i vilket torrskåp som helst. Och somlig svamp, t.ex Karl Johan och Trattkantarell blir faktiskt godare torkad.

          Vanlig kantarell avnjuts bäst som färskvara, både torkning och frysning har en tendens att göra den besk.

          Själv fryser jag så mycket jag får plats med (vilket inte är så mycket eftersom frysen redan är rätt full av bär och grönsaker så här års). Jag gillar inte riktigt den lite slemmiga konsistensen som den mesta svampen får av frysningen, men annars är det perfekt att dryga ut köttfärssåsen med vintertid.

          Trattisar och torra, fina Karl Johan torkar jag alltid. Fast de allra finaste små KarlJohanshattarna helsteker jag med rören kvar - det blir fullständigt sanslöst gott.

          Hur många av er äter förresten fortfarande murklor? Själv har jag lite tappat lusten efter alla larmrapporter om cancerogener.


          --------------------
          Viveka i Alingsås
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          oldwolfie   dagens svampkap   23-09-2004, 13:54
          netaave   Torkar du trattarna eller hur gör du med dom?   23-09-2004, 14:24
          oldwolfie   jajamensan jagtorkar dom dom är perfekta för det o...   23-09-2004, 15:48
          stina   Ja - nog finns det mycket röd-gul trumpetsvamp i s...   23-09-2004, 15:52
          oldwolfie   jo då gäller det o kunna ta tillva...   23-09-2004, 16:05
          Felix matte   Oj,oj vad mycket svamp :o Sulawesii   Jag har tänkt att lära mig lite om svamp, så att j...   23-09-2004, 16:48
          renate   Det var otroligt så mycket svamp du hittade i dag,...   23-09-2004, 18:43
          lotta_   Lycko dig! Jag blir ...   23-09-2004, 20:40
          Viveka   Massor med Karl Johan i år också, jag släpar hem å...   23-09-2004, 21:51
          oldwolfie   jag va ute i två timmar men jag plockar alltid lug...   23-09-2004, 23:12
          Gunvor Nilsson   För ett par veckor sen så hittade jag det här i Ha...   24-09-2004, 06:08
          stina   Jag förväller och fryser in mina svampfynd. Tycker...   24-09-2004, 08:07
          KURT   Godare än torkning eller insaltnin...   24-09-2004, 08:52
          22many   Gunvor, varför så ledsen min vid fjällig bläcksvam...   24-09-2004, 09:28
          stina   Har dock hört att man absolut inte...   24-09-2004, 10:15
          22many   Jo, så är det. Jag tror den innehåller typ antabus...   24-09-2004, 10:21
          Sulawesii   Tack oldwolfie för svamp-tipsen! De lär behöva...   24-09-2004, 12:28
          oldwolfie   jag fryser gula kantareller eller äter som direkt...   24-09-2004, 22:30
          amaira   Många härliga svampar här :wub: :wub: :wub: ...   25-09-2004, 11:00
          stina   Strålande!!! :wacko:   27-09-2004, 09:26
          Gunvor Nilsson   Ja, det var ju de´! Plocka medan exen är små...   27-09-2004, 10:17
          22many   Koka bort vätskan först och knaperstek i smör. Kry...   27-09-2004, 19:14
          Gunvor Nilsson   Den fjälliga bläcksvampen skall få en chans till...   27-09-2004, 20:01


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 05-08-2025, 01:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon