Jag tar tillfället i akt att påminna om en gammal undersökning från norra Finland och som jag tror ligger till grund för allt snack om fettets skadeverkningar. Läkarna var lite frågande till varför männen i en trakt hade så hög frekvens av hjärtinfarkter ttots att de levde ett till synes gott liv med mycket hårt arbete. Det visade sig att grunden till problemen var att en stor del av maten bestod av fett i olika varianter, förmodligen av animaliskt urskrung. Man förbrände dock allt så det fanns ingen överdriven fetma. Boten blev att lägga om kosten till mindre fett, till vad vet jag inte, och frekvensen hjärtinfarkter minskade. Man kan nog misstänka att man åt mer kolhydrater för något annat som kan ersätta i energihänseende finns väl inte. Det går nog att få fram undersökningen via rätt myndighet.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|