Vilken intressant tråd, jag måste lägga mig i. Först, jag älskar älggräs/ört och har dem i min trädgård. De är så fina, doftar så gott. Jag har också amerikanskt, högt och rosa älggräs.
Som te, hur gör ni? Plockar blomställingar och hänger upp och ned i knippen och torkar? I vilket utrymme, svalt/varmt, ljust/mörkt? Hur mycket tar ni till en kanna te? Smulas eller bara klipp av en bit och lägg i kannan? Berätta, jag har inte provat, men älskar doften. Brukar plocka en stängel på hundpromenaden och ställa på nattduksbordet när jag ska sova.
Jag har gjort fläderchampagne, det var blandat resultat. Det blev för mycket kolsyra så nästan alla glasflaskorna exploderade (inte så nice med glaskross och sockervatten i hela källaren). Tillslut lyckades jag linda in backen med kvarvarande flaskor i plast och handdukar, klädde mig i vinterkläder och bar med tjocka handskar och skyddsglasögon ut "dynamiten" utomhus, drypandes av glas och dricka. Efter någon månad utan mer explotion vågade jag gå dit och öppna en flaska som jag först ställt i en hink med vatten, ifall den skulle sprängas. De få flaskor jag kunde dricka var otroligt goda! Tänkte då att jag skulle prova med älggräs istället för fläder och såg nu att det finns fler än jag med sådana tankar. Era erfarenheter? Och ett bättre recept än mitt?
--------------------
Anna-Karin Lundberg Min trädgård är mitt rike!
|