CITAT (Motti @ 27-05-2011, 23:52)

´Men vilken hysteri då !hur många Tyska gurkor får vi här ? ja möjligtvis på Lidel .Willys har just nu Svenskodlade Gurkor.Det dör fler i Sverige av cancer än av Ehech.Men man ska alltid tvätta alla grönsaker i ljumet vatten eller het vatten , vara noga med handhygeienen mm.Många sköljer inte sina grönsaker alls .
Motti läser du egentligen vad som skrivs här?
Läs rubriken en gång till......
Dom har hittat EHEC bakterier på 4 gurkor. 3 är från Spanien och dom vet vem som är odlaren.
Den 4. gurka tror dom ( 99% ) är från Holland. Nu undersöks även många holländska grönsaker.
Men den spanske odlaren påstår att bakterierna har kommit på gurkorna under transporten. Då kan man ju undra i vilka bilar skickar dom sina grönsaker?????? Han påstår också att i Hamburg välte en pall med gurkor i hallen.
Men jag tror ju knappast att dom har gödsel i grönsakshallarna där..........Jag förstår ju att han inte vill förlora en stor marknad där.
I alla fall undersöks flitig i Tyskland. Och trots att tyska odlare är oskyldiga so måste dom nu slänga tonvis med grönsaker
Elisabeth