CITAT (Christa @ 02-06-2011, 14:56)

Jag tvättar händerna så mycket så dom blir uttorkade men när det gäller mat så undrar jag ibland om man kan vara FÖR noga. Självklart är jag noga med kyckling och EHEC vill jag ju inte heller bli smittad av men jag har en kompis som är supernoga och en som är väldigt slarvig och dom var på restaurang tillsammans. Dagen efter blev den noggranne kompisen så magsjuk så han fick läggas in på sjukhus med dropp medan den slarvige bara blev lite orolig i magen.
Om man aldrig utsätts för dåliga bakteri i någon form så kanske man får dålig motståndskraft mot elaka bakterier. Det sägs ju att det tar minst ett halvår efter en antibiotikabehandling innan man får normalt immunförsvar igen.
Skulle vara intressant om någon vet något om detta.
När det gäller EHEC utbrottet så tycker jag det vore konstigt om smittad kommer från något annat land när det bara är dom som varit i Tyskland som blivit smittade. Spanska odlare borde väl sälja till andra än tyskar. Om inte annat så borde de äta av sina egna produkter.
Nej jag vet egentligen inget om detta, men jag tror lite som du. Jag jobbar med mat och är på jobbet supernoga, vill naturligtvis inte riskera något där och tvättar mina händer så ofta jag kan, tvättar alla grönsaker och gör över huvud taget allt jag har fått lära mej att man ska när man handskas med livsmedel.
Men privat är jag inte lika noga, jag kan ha mat framme ganska länge och sen äta den, är inte lika noga med handtvätt od. Är jag på semester är jag ofta i Indien, magsjukornas paradis med andra ord.
Jag är helt urkass på att använda handsprit, tvättar mina händer i handfaten på restaurangen och använder mej gärna av den handduken som hänger där till allmänt bruk, äter med händerna när jag blir bjuden, inte alltid att det finns tvättmöjligheter där mm. Och jag blir aldrig sjuk.
Dricker dock aldrig vattnet, och är lite försiktig med kalla rätter, undviker gärna buffeér.