Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Förvälla svamp
          Vippan
          Inlägg 24-07-2011, 19:25
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 078
          Medlem sedan:
          14-03-2008
          Medlem nr: 14 624



          Hur gör ni när ni förväller svamp, brukar ni låta all vätska koka in eller häller ni bort en del?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Lyckoper
          Inlägg 27-07-2011, 22:04
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          11-04-2011
          Medlem nr: 41 749



          Det är lurigt med uttrycket "förvälla" i svampsammanhang - då det ofta brukas i betydelsen "koka in", att koka bort vätska ur svampen för att kunna steka med tex smör direkt, eller för att frysa in.

          I matlagningssammanhang betyder det ju att snabbt koka något i vatten.

          När målet är att koka bort gift (stenmurklor) eller att få bort skarpa smaker (riskor) används ofta uttrycket "koka av" med tillägget att kasta bort vätskan. Då ska man koka i mycket vatten.

          Men "förvälla" används i de båda mycket olika betydelserna.




           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 16:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon