CITAT (Eva 33c @ 09-08-2011, 15:12)

Jag odlar sen flera år några knölar av Bianca varje sässong. Förutom att den blommar fint på hösten så sätter den knölarna relativt samlat och grunt och är därför ganska lätta att skörda utan att nåt blir kvar i jorden. Alla sorter är inte det, som ingmet beskriver...
Skockorna växer till sig under jorden framför allt när det börjar bli kyligare på sensommaren-hösten. Så sen skörd eller tidig vårskörd är det bästa. Jag tar upp alla på våren och sätter tillbaka 5-10 knölar på ett nytt ställe varje år. Jag äter inte så mycket av dem då jag har lätt att få ont i magen av dem ...(inulinet).
Om man inte tar upp dem utan låter de vara kvar på samma ställe varje år så blir knölarna med tiden mindre då de växer så tätt. Men man kan odla den som en trevlig perenn också. Den är fullständigt härdig här i zon 5.
Samma här; de är så goda, men jag är en av dem som inte riktigt klarar av inulinet. Kanske man kan träna upp sig?