CITAT (Myosotis @ 21-08-2011, 17:59)

Ja! det tycker jag verkligen att du gör. Jag diskar med diskborste. Nu blir det inte så mycket disk när man är ensam, men hos mig håller nog en diskborste i ett år kanske eller nåt sånt. Jag är "allergisk" mot äckliga diskborstar, när jag kommit till nya jobb har jag alltid slängt diskborsten och köpt en ny för jag vill inte dricka mitt te ur en mugg som har diskats med en brun borste!!

Hur blir den sån? Använder de den till toan också? Mina är alltid vita och fräscha, ser de äckliga ut åker de i soporna. Jag sköljer disken helt ren så den vanliga diskborsten utsätts inte för mycket mer än vatten och diskmedel. Till stekpannor och annat som inte går att skölja rent har jag en gammal diskborste, den används sällan och man kan ju koka den när den blivit äcklig. Först när stekpannan ser ren och fettfri ut kommer den i kontakt med mitt diskvatten och den rena borsten.
Ett år?!?!?! Wow!

(Ursäkta mina utrop!)
Har inte bytt borste än, ska testa om jag fortfarande godkänner förra veckans även den här veckan.

Borsten som används vecka två diskar jag gjutjärnspannorna med, har tre stycken och används dom varje dag så diskas dom varje dag. Den borsten blir ju oftast missfärgad av det som varit i, tex rödbrun av köttfärssåsen. Då ser den inte fräsch ut och byts ut mot första veckans borste. Som alltså också byts mot en ny...
Skittråkigt att diska är det oavsett ny eller gammal borste.

Men om man köper en bänkmaskin så går ju inte stora grytor mm in där, och då måste jag ju ändå diska för hand. Då kan jag ju lika gärna diska alltihop för hand...?