Jag tillhör verkligen potatisälskarna, kokt (godast), stekt, mosad, pressad, friterad, gratinerat, i soppan, bakad... alla varianter är ju ojämförligt gott, tycker jag - men det hänger på potatisens kvalitet så klart. Och man ska vara noga vid tillagning. Har jag ingen ork att laga mat hackar jag grönsaker och kokar bra potatis och äter keso till - det tröttnar jag aldrig på.
men vad var det för undersökning som ger ett gäng folk potatis två gånger om dagen i en månad och drar så stora slutsatser av det - jag läste kanske slarvigt...
Solaninets höga halter i färskpotatis har gjort att jag passar mig för att äta nypotatis med skalen på (det gjorde jag alltid förut). Vinterpotatisen skalar jag oftast, men inte alltid. Skalad är snyggare, om den inte kokar sönder, men jag gillar fast potatis.
Redigerat av EKLO: 02-09-2011, 14:01
|