CITAT (*Stintan* @ 03-09-2011, 21:17)

Finns inget intresse kvar eller mycket lite. Sen intresset dalade har Paulun lanserat ISO-kosten. Sen gjorde han ett inhopp i Stenålderskosten och nu i vinter kommer nästa bok och gissa vad den handlar om jo lågkolhydratkost.
http://www.bonnierforlagen.se/Katalog/Bonn...laghydratkost-/ Snacka om att vända kappan efter vinden! Det är bara pengar som styr den mannen.
Ja jag håller med dig om att han har blivit väl pengasugen. Jag upplevde honom som mer idealistisk när han skrev dom första böckerna som t ex Blodsockerblues.
Samtidigt kan man ju inte jämföra LCHF och GI. GI är ju bara ett mått på hur snabbt kolhydrater kommer ut i blodet efter att man ätit maten. Du tillämpar ju själv GI genom att äta rotfrukter men inte snabba kolhydrater.
Du har i alla fall skrivit att du äter rotfrukter och jag antar att de är råa då eftersom dom har så lågt GI att dom kan kombineras med fett utan risk.
Egentligen tycker jag att "metod" om mat som man ser som en långsiktig kost är fel uttryck och GI är ju som sagt inte ens en metod utan bara förkortning av glykemiskt index.
Om alla bara åt mat med lågt GI som Paulun förespråkade i sina första böcker så skulle vi ha en mycket friskare och smalare befolkning.