CITAT (*Stintan* @ 09-09-2011, 09:20)

Tänk på att det inte är bonden som tjänar stora pengar på dyrt svenskt kött liksom det inte är odlaren som sätter priset på Svenska tomater. Jag hörde en grisbonde säga häromdan att hans vinst per gris var 40:- .
såg också ett inslag i tv om grisbonde som födde upp ekologiskt kostnad per gris 1200:-, ut från slakteri 1270:-.det ska skickas många grisar för att han ska få en vettig lön.
felet är ju att i stort hela livsmedelsbranschen är kontrollerad o styrd av ett fåtal aktörer med ICA som etta.
handeln o framförallt de stora ica affärerna skär guld på bekostnad av producenterna,snart lönar det sig inte att producera inom landet,levande landsbygd vart tog du vägen ?
eskil ser problemen o lider med de svenska bönderna o försöker i alla fall göra något.det är ju inte i motsatt någon annan grupp i samhället,vi behöver en vettig matproduktion o djurhållning inom landet o till det krävs bönder,men de vill givetvis kunna leva på sitt arbete. ulf