CITAT (Anna-Karin Lundberg @ 13-10-2011, 07:50)

Soppan kokade länge, för jag var så trött att jag somnade på soffan. Efter ca fyra timmar ställde jag ut den på trappan, då var det natt och kallt ute. Smaken var bra, men det blev en del hårda ärtor i den. Var det för lite vatten tro? Jag hade ett kilo ärtor i en femliters gryta. Fyllde på med så mycket vatten det rymdes utan att koka över, det täckte ärtorna.
Timjan och mejram är kryddor som ska minska gasbildning i magen, det är väl därför man avnänt dem antar jag.
Jag hade i några rivna morötter, en bit ingefära, fem gula lökar och en bit rimmat fläsk. Fläsket blev väldigt mört, men väldigt trådigt. Det tillförde inget, jag ska inte ha det igen. Jag tror det skulle vara gott med nån kryddig korv istället, typ chorizo eller liknande.
Jag ska koka igen, "aldrig mer" köpa färdig ärtsoppa!
Du saltade väl inte vattnet från början utan mot slutet. Om man kokar ärter i salt vatten riskerar man att de blir hårda.
Redigerat av Kryddan03: 13-10-2011, 18:04